Baixes i dubtes a l’equip nacional d’esquí de muntanya a causa de la Covid-19

Laia Sebastià, que competia en la categoria sub23 de la Copa del Món, s’ha hagut de retirar per haver estat positiva en la malaltia, deixant així vuit dels nous atletes que hi participaven

Presentació de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya
Presentació de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Vallnord - Pal Arinsal

La Comapedrosa World Cup també s’ha vist afectada per la situació sanitària. Concretament, l’equip nacional d’esquí de muntanya, que ha tingut una baixa les darreres hores a causa de la malaltia. Ha estat l’atleta Laia Sebastià, que competia en la categoria sub23, qui finalment no podrà fer-ho per tenir la Covid-19. Així, seran finalment vuit representants d’Andorra dels nou que formen la selecció i, per a alguns d’ells, serà una prova després d’haver patit també la malaltia.

Aquest cap de setmana, Andorra es convertirà de nou en l’epicentre mundial de l’esquí de muntanya gràcies a la celebració de la Comapedrosa World Cup. En aquesta 12a edició es disputaran dues proves, dissabte serà el torn de la Individual Race amb sortida i arribada al Xalet Igloo d’Arinsal, i amb pujades i baixades pel Parc Natural de les Valls del Comapedrosa. Diumenge es disputarà la Vertical Race, en el circuit habitual per la pista de les Marrades i amb arribada al Xalet Igloo.

La Federació Andorrana de Muntanyisme estarà representada per vuit dels nou atletes de l’Equip Nacional 2021-2022. En categoria sènior, realitzaran les dues proves del cap de setmana David Albós, David Pérez, Sergi Casabella i Andrea Sinfreu. En aquesta mateixa categoria, Gerber Martín només realitzarà la cursa de dissabte i Marcel Prat i Adrià Bartumeu disputaran la prova vertical de diumenge. Sinfreu, Prat i Bertumeu també competeixen en la categoria sub23. Finalment, Oriol Olm, que competirà en la categoria U20, disputarà ambdues proves. Laia Sebastià, malauradament, no estarà present a causa de la Covid-19.

Els vuit representants andorrans afronten la Copa del Món amb diferents objectius personals, tal com han volgut destacar els tècnics de la FAM, Xavier Capdevila i Guillem Campeny. Albós arriba amb bon estat de forma, havent fet un podi i una quarta posició en les dues primeres proves de la Park Piolets Copa d’Andorra. Pel que fa a Martín, s’espera que disputi una molt bona cursa. Bartumeu i Prat han preferit només competir en la prova vertical perquè han passat, fa pocs dies, la Covid-19 i volen testar com es troben després de deu dies aturats.

Casabella torna a la competició després d’haver arrencat més tard que els seus companys, i serà un primer test per veure com es troba físicament en ambdues curses. Pel que fa a Olm, s’espera que aconsegueixi bons resultats ambdós dies de competició en aquesta nova categoria. Sinfreu, que també ha passat la Covid-19, torna a competir en l’àmbit internacional en una nova categoria per a ella i s’espera que sigui un test per a trobar sensacions positives.

Etiquetes

Comentaris

Trending