Una avaria fa la guitza a Albert Llovera i Margot Llobera en el pròleg del Dakar

El problema afectava els comandaments que permeten el pilot andorrà conduir només amb la mà i ha suposat la pèrdua de 2’28’’ amb relació als líders, els txecs Macik i Tomasek

El camió pilotat per Albert Llovera.
El camió pilotat per Albert Llovera. Fotoesport

No han tingut sort Albert Llovera i Margot Llobera en l’etapa pròleg del Dakar 2023. Una avaria en els comandaments que permeten el pilot andorrà conduir només amb les mans ha dificultat la seva participació en l’especial de 13 quilòmetres que servia per obrir la prova. El fet de ser un tram curt ha evitat mals majors. L’equip Ford Trucks ha acabat en 32a posició i han perdut 2’28’’ amb relació a líder.

El mateix Llovera admetia que, entre cometes, s’havia tingut “sort”. El problema ha succeït en la primera etapa. I, per tant, s’ha pogut completar sense cedir massa temps. “No havíem fet 200 metres de la cronometrada quan s’ha trencat alguna cosa que tenia a veure amb l’accelerador dels comandaments que em permeten pilotar amb les mans”, ha explicat el pilot andorrà, que apuntava que “no m’havia passat mai”.

Llovera recordava que en els testos anteriors “havíem fet quilòmetres i no havia fallat en cap moment”. En canvi, aquest dissabte, “hem fet la sortida i ens hem quedat sense control en l’accelerador. És a dir, a vegades li donava i i ni cas, en altres ocasions passava el contrari”. Tot i això, ha volgut remarcar que “amb més de 4.000 quilòmetres cronometrats al davant, no té més importància”.

Al final, l’equip ha arribat en 32a posició. Els guanyadors han estat els txecs Macik i Tomasek. Els Llovera han acabat a 2’28’’.

Només arribar a la meta, l’equip tècnic de FESH FESH han treballat per resoldre l’avaria. Això permetrà que la primera etapa es pugui disputar amb normalitat. Serà un recorregut total de 602,56 quilòmetres, amb 367 d’especial, amb sortida i arribada a Sea Camp. Els pilots hauran d’afrontar superfícies variades, des de zones de graveta a sorra i dunes.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending