Miquel Martínez de l'Hotel Ski Plaza s'imposa en el recorregut cinc estrelles de la Volta als Ports

El ciclista professional australià de l'equip DSM, Chris Hamilton ha estat el primer en creuar la meta però la prova s'ha decidit en els trams cronometats

El podi cinc estrelles amb Miquel Martínez.
El podi cinc estrelles amb Miquel Martínez. VOLTA ALS PORTS

El corredor de l'equip Hotel Ski Plaza, Miquel Martínez ha estat el guanyador de la categoria cinc estrelles d'una Volta als Ports  El ciclista professional australià de l'equip DSM, Chris Hamilton ha estat el primer en arribar però per la classificació s'han tingut en compte els trams cronometrats. Martínez s'ha imposat en el recorregut més llarg, el de 153 km, amb 4.400 metres de desnivell positiu i cinc ports (la Coma d'Arcalís, Coll d'Ordino, Beixalís, la Peguera i la Gallina). Han participat a la prova 750 corredors, una desena dels quals professionals, de 22 nacionalitats diferents, 23 d'ells andorrans.

Martínez no esperava la victòria i la clau ha estat en l'ascensió a la Gallina i considera que conèixer el recorregut ha estat clau. Hamilton, per la seva part, fa un any i mig que resideix a Andorra on entrenar per aprofitar l'alçada i els desnivells. Aquest any va estar a punt d'adjudicar-se una etapa del Giro d'Itàlia però es va haver de conformar amb la segona posició. Ha guanyat el més llarg dels cinc circuits que havia programat l'organització. La calor però sobretot la baixa humitat ha fet patir molt els participants. Els corredors han sortit de la Massana i han arribat al Parc Central d'Andorra la Vella. La sortida s'ha fet amb grups de 200 ciclistes per respectar el protocol del ministeri de Salut.

Ha estat la 44ena edició d'una prova que ja és tota una tradició en el calendari de les curses ciclistes i que ha assolit, amb el pas dels anys, un gran prestigi. Igual que ja es va fer l'any passat, només les pujades han comptat com a trams cronometrats.