Una acusació de dopatge esquitxa els germans Teixidó

Els corredors neguen rotundament la vinculació a l'EPO i anuncien que han posat l'afer en mans dels seus advocats

Ferran Teixidó al KM Vertical de Fuente Dé on va passar un control antidopatge negatiu
Ferran Teixidó al KM Vertical de Fuente Dé on va passar un control antidopatge negatiu Altaveu

L'excorredor de curses de muntanya Ferran Teixidó i la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) han desmentit la notícia d''Infotrail', pàgina web espanyola especialitzada en trail running, segons la qual els germans Teixidó (Ferran i Xavi) estan  implicats en l'Operació Hipoxianet de compra d'EPO. 

Ferran Teixidó ha explicat que 'ha tingut coneixement del tema aquest dijous i s'ha posat en contacte amb la FAM. "No tenim cap informació, però el mal ja està fet". Explica que òbviament no tenen res a veure amb el consum d' EPO ja que recorda que, especialment ell que ha competit internacionalment, ha passat diversos controls i si hagués donat positiu l'agència andorrana hagués estat coneixedora d'aquests fets i haguessin transcendit. I si del que se l'acusa és de vendre o comprar aquesta substància, ho nega encara més rotundament. "Ni n'hem venut ni n'hem comprat i ara el que volem és saber com és que surt el nostre nom", afirma. "És possible que el meu nom i el del meu germà surti en algun correu electrònic perquè hem estat a l'elit i hem parlat amb molta gent. És curiós que surtin dos noms i els dos siguin d'Andorra. No només han tacat el nostre  nom, si no el de la Federació Andorrana de Muntanyisme i tots els corredors d'Andorra". Els dos germans ja han posat el tema en mans dels seus advocats.

La FAM ha emès un comunicat des del qual es vol donar el màxim suport als esportistes, els quals han demostrat, durant la seva carrera esportiva i com a corredors de l'equip nacional, "la voluntat de progressar i aconseguir els seus objectius amb els més exigents criteris de superació i esforç sense la necessitat d'haver de recórrer a cap altra substància o producte dopant". De la mateixa manera, l'entitat creu fermament en la "innocència" dels esportistes. També lamenta que "en certs mitjans de comunicació es difonguin notícies no contrastades sense mesurar el mal i les conseqüències que se'n puguin derivar", ja que qualsevol actuació com aquesta "hauria suposat l'inici de certes actuacions judicials de les quals no se'n tenen cap constància per part de les institucions competents del país".

El ministre portaveu, Eric Jover ha comentat que "hem vist la notícia i ens hem posat en contacte amb l'agència antidopatge i no en tenien constància. La pròpia federació ens ha dit que havien passat tots els controls. De moment, no donem credibilitat fins que no hi hagi altres proves". Jover ha anunciat que el propi Ferran Teixidó, que és cap de Banders, ha trucat a la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó per informar-la que no havia donat positiu a cap control i que no era coneixedor que hi hagués cap tipus d'investigacio.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending