Èric Bartolomé entra a les travesses per ocupar la vacant de secretari d’Estat d’Economia

Després de promoure una llista alternativa a Ordino, de cop i volta 24 hores abans es va desmarcar del projecte davant una suposada oferta dels liberals

-
-
De virtual líder d’una candidatura per a les comunals del desembre a Ordino a estar sobre la taula com a possible, que no pas probable, secretari d’Estat d’Economia. Èric Bartolomé era un dels promotors de la teòrica llista independent que s’estava confeccionant ara fa un parell de setmanes a la parròquia ordinenca. Avui es denomina MovemOrdino i està encapçalada per Sandra Tudó, la que havia de ser la companya de tiquet de l’exbasquetbolista, exconseller comunal i emprenedor empresarial.

Bartolomé apareix en les travesses per ocupar un càrrec vacant des de la destitució de Salustià Chato. I el seu nom, el de Bartolomé, s’ha posat sobre la taula des que diumenge de la setmana passada, el 27 d’octubre, a tot just 24 hores de la finalització del termini per presentar llistes, l’home va abandonar el projecte que estava impulsant de manera sobtada. No va donar grans explicacions. Ara sí que ha transcendit que hauria rebut una proposta de feina que era totalment incompatible amb el lideratge de la candidatura que estava construint.

Més encara, diverses fonts han assegurat que des de Liberals d’Andorra ser li hauria ofert un interessant projecte. Bartolomé havia estat en l’òrbita liberal via Enric Dolsa i quan aquest, de qui era lloctinent, tenia vincles amb la formació i va contribuir a muntar el 2015 la llista que liderarien les llavors independents Tudó i Eva Choy, avui número 2 de la candidatura En Comú per Ordino, o el que és el mateix, la suma de DA, Liberals i SDP. Bartolomé ja havia trencat peres fa un temps amb Dolsa, també candidat. 

Però els liberals, suposadament, haurien intentat torpedinar una tercera llista -al final a Ordino n’hi ha quatre- apartant del mig qui havia de ser el líder del que avui és MovemOrdino. El nom de Bartolomé estaria sobre la taula per ocupar la vacant de secretari d’Estat, de número 2 teòric de Jordi Gallardo, ministre de Presidència i Economia, que no ha pogut convèncer almenys d’entrada ni Àlex Cucurella ni Maanan Aouraghe. Èric Bartolomé no seria ara mateix l’únic candidat possible a la secretaria d’Estat ni tampoc aquest lloc seria l’únic per al qual els liberals pensarien en l’emprenedor empresarial.

Bartolomé ha estat lligat a diversos projectes empresarials tant dispars com el món de les assegurances, la gestió i administració d’una empresa de carburants o la creació d’un portal web que aglutina les estacions d’esquí d’Andorra, Espanya i el Pirineu francès amb l’objectiu de convertir-lo en un contenidor publicitari. També va ser el fundador d’una firma de valoració i taxació de tota mena de béns tangibles i intangibles o d’una consultoria empresarial que fonamentalment pretenia enfortir els vincles amb la Xina.

Comentaris (9)

Trending