Empresonat un veí de la Seu acusat d'introduir cocaïna al país

Comentaris

Empresonat un veí de la Seu acusat d\'introduir cocaïna al país
Empresonat un veí de la Seu acusat d\'introduir cocaïna al país

Un veí de la Seu ha ingressat les darreres hores al centre penitenciari de la Comella acusat d’un delicte de tràfic de drogues. A l’home, de 37 anys, se’l va detenir dissabte a la tarda juntament amb un andorrà de 27 anys. Tots dos estaven, suposadament, ‘mercadejant’ amb substàncies estupefaents. A l’un se li van comissar 24,5 grams de cocaïna que presumptament pretenia introduir al país. Al domicili de l’altre s’hi van localitzar 18 grams d’haixíx. Les fonts consultades no han pogut precisar la situació processal en la qual ha quedat el jove andorrà després de declarar davant la Batllia de guàrdia.

La detenció es va produir dissabte pels volts de les 6 de la tarda en l’aparcament d’un establiment comercial de Sant Julià. Els dos implicats havien estacionat sengles cotxes en el pàrquing esmentat. Expressament o no, segurament havien triat mal dia: festivitat de Canòlic, el centre comercial era tancat i hi havia menys moviment que de costum, fet que va facilitar que en el decurs d’un control rutinari una patrulla de policia s’interessés per la seva activitat. 

Només insinuar els agents que es disposaven a registrar el cotxe amb plaques espanyoles conduït pel veí de la Seu, l’home ja va lliurar als policies tres embolcalls de plàstic que, en conjunt, contenien 3,1 grams de cocaïna. Els embolcalls els duia a la bossa de mà. A l’escorcoll del cotxe andorrà va permetre localitzar 340 euros a la guantera. La investigació inicial va continuar amb l’escorcoll de l’automòbil espanyol. En una cavitat a la zona del volant s’hi van trobar dos embolcalls més amb 21,4 grams de cocaïna. La policia també es va dirigir al domicili del ciutadà andorrà implicat en l’afer. I en l’habitatge s’hi van trobar els 18 grams d’haixíx.

Vista la situació donada, la policia va determinar que s’havien trobat davant d’una operació de compra-venda d’estupefaents frustrada per la intervenció dels agents. D’aquí que es procedís a la detenció dels dos homes, que ja han passat a disposició judicial. La policia no descarta noves detencions. Com sol ser habitual en aquest tipus d’operacions -planificades o casuals-, els agents han requisat els aparells telefònics dels dos detinguts i l’anàlisi dels mateixos podria permetre establir lligams amb altres components d’una eventual xarxa d’introducció i consum de drogues.

Comentaris

Trending