Els sol·licitants d'un crèdit tou no podran repartir beneficis mentre l'ajut sigui vigent

El segon programa inclou l'adequació dels establiments i compta amb 100 milions d'euros amb un interès del 0%

Comentaris

El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres. SFGA

El consell de ministres ha aprovat el segon programa de crèdits tous per valor de 100 milions d'euros amb un interès del 0%, destinats a empreses que presentin tensions de tresoreria a causa de l'actual situació d'emergència sanitària. "La voluntat és continuar donant suport a les empreses i als autònoms per evitar el màxim possible els acomiadaments", ha dit el ministre portaveu, Eric Jover. Els bancs marquen un interès d'entre el 0,10 i el 0,25% d'interès que assumeix l'ExecutiuLes empreses sol·licitants no podran repartir dividends mentre els ajuts concedits siguin vigents.

Els crèdits tous serviran per formalitzar tres línies de finançament: refinançament de quotes creditícies, per dotar de liquiditat les empreses i negocis pel pagament de la part patronal de les suspensions temporals de contractes de treball (STCT) i reduccions de jornada laboral (RJL). La tercera línia de finançament dels crèdits tous serveix per finançar possibles inversions per adequar els establiments per a l’atenció al públic, adaptant-se als requeriments sanitaris derivats de la situació d’emergència sanitària.

L'import sol·licitat per a aquest darrer cas no pot ser superior als 15 euros per metre quadrat. Les sol·licituds s’han de presentar telemàticament o, excepcionalment, al Servei de Tràmits amb cita prèvia. Jover ha remarcat que les sol·licituds destinades a cobrir el finançament de la part patronal de la STCT, RJL o el refinançament dels passius financers no poden superar el període màxim de tres mesos. El període d’atorgament dels avals és de 12 mesos, prorrogables per períodes de 6 mesos. En el primer programa es va donar resposta a 1.480 sol·licituds amb 125,2 milions concedits, beneficiant un total de 14.909 assalariats. Les empreses que van demanar crèdits en el primer programa poden tornar a sol·licitar-ne ara.

El ministre ha recordat que el personal tècnic dels ministeris de Finances i Economia fa l’anàlisi de les sol·licituds amb l’assessorament del Col·legi
d’Economistes d’Andorra. La resolució d’aquestes va a càrrec la Comissió Tècnica, formada pel secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, i el secretari d’Estat d’Economia i Empresa, Èric Bartolomé. Tot el control financer dels ajuts el realitzarà la Intervenció General del Govern. Un cop acabat el procediment d’atorgament dels ajuts, els ministres de Finances i Economia presentaran una memòria informativa al Tribunal de Comptes perquè aquest revisi que el procés s’ha fet de manera correcta. A més, en cas que algun dels avals s’acabi executant, es farà públic al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) el beneficiari i l’import executat.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending