El segon programa de crèdits tous arriba als 700.000 euros

S'han rebut 15 sol·licituds, entre elles les que demanen ajut per a dur a terme treballs d'adequació

Els ministres Gallardo i Canals durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
Els ministres Gallardo i Canals durant la roda de premsa d'aquest dimecres. SFGA

El segon programa de crèdits tous impulsat pel Govern ha rebut, pel moment, 15 sol·licituds per un import de 686.848,96 euros. En aquesta ocasió s'incloia la possibilitat de demanar finançament per a dur a terme treballs d'adequació. S'han demanat en aquest capítol 27.336,95 euros.

S'han demanat 368.266 euros pel refinançament de passius financers i 291.245 euros destinats al pagament de la part patronal corresponents a l'aplicació de les suspensions temporals de contracte de treball (STCT) i a les reduccions de jornades laborals (RJL). El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha recordat ha recordat la "bona acollida" que va tenir el primer programa de crèdits tous i ha afegit que aquest segon vol "continuar reforçant l'acompanyament" a les empreses per tal de garantir al màxim els llocs de treball i ha afegit que si bé no saben si exhauriran la quantitat pressupostada tenen la capacitat per realitzat aquest esforç, ha subratllat, esmentant els 130 milions que es van destinar a l'anterior programa.

La roba emprovada en una botiga estarà 48 hores en quarantena

S'ha referit a que la setmana vinent s'incorporen a la feina 13.060 assalariats i que en l'obertura de dilluns queden excloses les activitats d'oci nocturn i balneraris. També es prohibeixen les activitats lúdiques en grup i les extraescolars. En relació a aquesta nova obertura, ha subratllat que els emprovadors hauran d'estar al 50% de la seva capacitat i que s'hauran de separar les peces de roba utilitzades i posar-les en quarantena durant 48 hores. En les perfumeries es prohibeixen mostres i 'testers' i a les òptiques els clients hauran de demanar als empleats les muntures que vulguin emprovar-se. 

Les botigues hauran de respectar la distància interpersonal de metre i mig per a clients i treballadors (si cal, amb barreres de separació com mampares), poden ajustar els horaris si volen per evitar concentracions de compradors, han de fer plans de neteja i desinfecció als llocs de treball, posar cartells informatius per explicar les pautes que han de seguir els clients per incentivar la seva confiança, i disposar de material de protecció com mascaretes i gel hidroalcohòlic per a la neteja i rentat de mans freqüent, entre d'altres mesures. 

Hi ha 9.630 persones amb suspensió de contracte de treball o de reducció de jornada laboral

El ministre ha explicat que hi ha 9.630 persones amb suspensió de contracte de treball o de reducció de jornada laboral. Hi ha hagut una variació en referència a les xifres del passat 21 de maig, que superaven els 10.000. Gallardo ho ha justificat per la represa de noves activitats i perquè les empreses van fer una previsió superior a l'inici. "La major quantitat d'ERTO s'han presentat per al juny i desembre per la incertesa al voltant del moviment de turistes i  amb la reobertura del comerç i l'hoteleria i depenen del moment que s'obrin les fronteres dels països veïns baixarà el global d'afectats".

D'aquesta manera, s'han efectuat 1.413 sol·licituds amb un 76% de treballadors en STCT (7.359) i el 24% en RJL (2.271). Els sectors amb més demanda són el comerç, que suma el 39,6% de les empreses, seguit de l'hoteleria amb el 29,6% i les activitats immobiliàries i de lloguer registren amb unl 9,8%.

Etiquetes

Comentaris

Trending