Condemnat a Espanya Andbank per uns bons que comercialitzava Inversis

Una inversora va demandar l’entitat andorrana com a successora del banc que va adquirir i que va col·locar-li un producte complex anomenat Orey

Rètol a una de les seus d'Andbank a Espanya.
Rètol a una de les seus d'Andbank a Espanya.

Andbank haurà de fer-se càrrec de l'herència rebuda d'Inversis. El banc andorrà ha perdut recentment una demanda que l'obliga a “restituir la inversió inicial" de 50 bons Orey comercialitzats per Inversis “més comissions i despeses, menys rendiments percebuts per la part actora”, segons una sentència notificada recentment. Els bons Orey són un producte complex que va comercialitzar Inversis dins de la xarxa comercial ordinària a consumidors i no professionals.

El representant del banc que va declarar al judici va confirmar que s'havia col·locat aquest producte complex a la demandant per un valor de 50.944 euros, segons que explica el portal digital Vozpópuli. Els bons van ser comercialitzats el 12 de març del 2014 i la demandada al·lega que el client no va ser informat de les “característiques del producte i del risc que suposava la inversió”.

Andbank va al·legar al Jutjat de primera instància número 97 de Madrid que el mateix banc no va ser part del contracte i que la comercialització la va realitzar el mateix Orey Antunes. Tot i això, la jutgessa Immaculada Vacas Hermida ha decidit condemnar el banc, obrint així un nou debat sobre les 'herències rebudes' de les entitats financeres quan realitzen operacions financeres. Per exemple, el cas de Banco Santander i Banco Popular.

En el cas d’Andbank, una sentència de la secció onzena de l’Audiència Provincial de Madrid va establir sobre aquesta qüestió que "no hi ha dubte de la successió entre les dues companyies en l'àmbit del negoci que s'està estudiant (... ) Andbank té responsabilitat civil”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending