L’administració serà flexible amb Pyrénées perquè pugui reobrir el Punt de Trobada amb celeritat

El grup que hauria d’agafar les regnes de l’establiment lauredià i responsables institucionals en matèria de treball ja estan mantenint contactes per assegurar una bona transició en relació amb els treballadors que actualment estan en la plantilla del centre

Centre comercial Punt de Trobada.
Centre comercial Punt de Trobada. Cristian Cortés

Flexibilitat en matèria laboral i, fins i tot, ampli marge de maniobra alhora d’autoritzar la reobertura de l’actual Punt de Trobada una vegada n’hagin marxat els actuals explotadors. L’administració hauria garantit al Grup Pyrénées que no serà especialment estricte, en l’actualització de l’immoble construït la dècada de 1980 i que ara mateix no compliria moltes normatives que de manera obligatòria hauria de complir abans de poder reobrir al públic. La prioritat, però, és poder escurçar tant com sigui els terminis de reobertura perquè la transició laboral sigui el més ràpida possible.

Que els més de tres-cents treballadors actuals del Punt de Trobada estiguin el menor temps possible sense feina és una de les preocupacions de l’administració i, també, en principi, de Pyrénées. Responsables institucionals en matèria de treball i representants del grup que ha d’agafar les regnes de l’establiment lauredià una vegada es faci efectiu el desnonament -fixat per al 30 de novembre- ja haurien mantingut contactes per analitzar la situació i veure com es pot accelerar el màxim possible per tal de no agreujar la situació que puguin quedar o viure els empleats del Punt una vegada els Cachafeiro abaixin la persiana.

Hi haurà aspectes en relació amb els quals “es farà la vista grossa” per poder atorgar les autoritzacions corresponents i que la reobertura de l’establiment es dilati el mínim possible

Hores d’ara, prop de 150 treballadors del Punt de Trobada ja haurien contactat amb Pyrénées. La gran majoria ho han fet enviant el seu currículum a l’àrea de recursos humans del grup que té el seu centre comercial emblemàtic a l’avinguda Meritxell. Segons fonts properes a Pyrénées, l’assegurament dels llocs de treball és una de les preocupacions que hi ha sobre la taula; també ho seria per l’administració i d’aquí els contactes per analitzar com es pot fer la transició en el menor temps possible.

A ningú no se li escapa que l’edifici construir fa més de tres dècades no compleix moltes de les normatives actuals en matèria de seguretat, contra incendis, d’adaptació per a persones amb mobilitat reduïda. Cal un adaptació de l’immoble en profunditat. I això, més enllà de diners, també vol temps. La idea de Pyrénées seria adaptar amb celeritat la primera planta i que pugui arrencar l’activitat. I, després, anar treballant en la resta de dependències de l’establiment. Anar avançant de manera gradual i anar incorporant nous espais en l’oferta comercial que es pretengui activar.

Una dona amb tres carros de la compra plens com un ou aquest dissabte al Punt de Trobada.

Relacionat

Afluència massiva i carros plens a vessar en la liquidació del Punt de Trobada

Segons fonts properes a l’administració, i dit d’una manera planera encara que no soni massa bé, hi haurà aspectes en relació amb els quals “es farà la vista grossa” per poder atorgar les autoritzacions corresponents i que la reobertura de l’establiment es dilati el mínim possible. En aquest sentit, s’estaria treballant en un pla de condicionament que en certa manera les autoritats competents haurien d’avalar i respecte del qual n’haurien de fer el pertinent seguiment i control per assegurar-se que en el temps que s’acordi l’actualització necessària per complir amb totes les normatives s’haurà fet en tota la seva extensió.

Comentaris (8)

Trending