Empreses clamen contra els aïllaments de personal sense un diagnòstic determinant de Covid-19

Els resultats dels tests i el seu tractament posterior continua generant molts dubtes alhora que es continuen donant cites i animant la ciutadania a participar en la segona onada de proves

-
-
Els aïllaments o confinaments preventius a partir d’un positiu d’IgM en el test poblacional que s’estan duent a terme està causant maldecaps i certa indignació entre empresaris de diversos sectors que veuen minvar les seves plantilles en un moment crucial d’inici de la represa econòmica i de molta incertesa pel futur. Novament el cribratge massiu, sense efectes diagnòstics però que al capdavall és la base per al confinament, topa amb el fet que no hi hagi una prova determinant, concloent, que comporti la diagnosi exacte de la Covid-19 i, per tant, la prescripció d’una baixa laboral.

L’enrenou encara és major davant la disparitat de resultats que s’estan donant. El ministeri de Salut ha derivat cap als metges referents la responsabilitat primera (i última, en certa manera) de determinar a quines mesures o proves complementàries s’ha de sotmetre una persona que hagi estat dictaminada com a sospitosa de patir el coronavirus a partir dels tests d’anticossos que s’estan fent. Els missatges que s’estan enviant, serveixen en el cas d’aquells als quals se’ls diu que no són sospitosos de contagi. Però acaben generant molts dubtes i confusió en aquells als quals només se’ls indica que es posin en contacte amb el seu metge de capçalera. 

Certament, el ministeri de Salut i els responsables del cribratge massiu han anat indicant fins i tot abans d’iniciar-se les proves massives que el resultat global serà la suma dels dos tests. Però tot i això, hi ha molta confusió en nuclis convivents en què els resultats surten molt dispars entre els diversos individus que constitueixen aquell nucli. També hi ha molts dubtes sobre aquells que han passat de manera oficial la malaltia, se n’han recuperat també formalment i ara el test els dóna novament IgM positives i els metges referents, tot sovint amb una única trucada telefònica, prescriu el confinament. També hi ha casos en què tot i haver superat la malaltia no s’han generat, almenys segons el test, anticossos.

La manca d’un criteri únic i una prova concloent està generant moltíssims problemes. En cas de dubte, s’opta normalment per dictaminar un positiu a la malaltia i recomanar obligatòriament un aïllament. Cada vegada més empreses tenen més dubtes sobre la idoneïtat i la fiabilitat dels tests. Sobretot aquells que veuen perilla l’assumpció de segons quines feines perquè poden anar curts de personal. Algunes constructores, per exemple, han optat almenys formalment perquè els seus operaris treballin de forma individual, tot i que hi ha moltes situacions en què es fa impossible, per por a què en cas d’algun positiu sigui aïllada la brigada sencera per l’efecte epidemiològic del contacte.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending