Els veïns de la Plana que van tenir un dron a un metre de casa denunciaran el cas

Una empresa d’enginyeria que treballa en la refeta d’un mur que va veure’s afectat per un despreniment que hi va haver fa uns mesos a la zona usa un giny per fer amidaments

-
-
Els veïns de la urbanització de la Plana que van tenir la nit de dijous un dron a un metre de casa que, aparentment, els estava ‘seguint’ tenen previst denunciar el cas a la policia per tal que s’engegui una investigació que permeti aclarir que hi havia rere la utilització de l’aparell. No és el primer avís que rep el cos d’ordre els darrers dies en relació a l’acostament de ginys d’aquestes característiques a proximitat d’edificis habitats.

En el cas de la Plana, en concret de la zona residencial Mirador Parc, el giny que va ser enregistrat per alguns dels veïns va estar a un metre de les finestres i, en algun moment, va semblar que ‘jugava’ amb els ocupants dels habitatges, segons alguns dels testimonis del fet, que no troben gens normal la situació tan a prop d’edificis i a les 11 de la nit. De fet, al mateix moment ja van alertar la policia, que es va desplaçar fins al lloc. Però perquè es dugui a terme una investigació hi ha d’haver una denúncia, un procediment que segurament s’acabarà interposant.

Els veïns estan convençuts que el dron de dijous a la nit no pot tenir res a veure amb els treballs d’enginyeria que s’estan fent a la zona i dels quals els propietaris dels immobles ja van ser advertits. Fa uns mesos, arran d’un episodi de pluges, hi va haver un despreniment de terres que hauria descalçat un mur de contenció. Ara per retornar la paret a la normalitat i assegurar-la el primer que cal fer és retirar la terra que es va esllavissar. Els tècnics que han de fer els treballs han recorregut a un dron per poder fer amidaments i calcular el volum de terra que cal retirar.

Però aquests treballs, en principi, s’haurien hagut de fer de dia i, segons els veïns consultats, “no creiem ni que s’hagués d’acostar a un metre d’una finestra, perquè el lloc del despreniment queda una mica lluny, ni que es mogués al ritme que nosaltres abaixàvem o pujàvem les persianes”. A més a més, asseguren els veïns, dubten que una empresa puguin fer uns amidament a les 11 de la nit i que l’aparell acabi aterrant, després del ‘joc’, en un terrat d’Escaldes, molt possiblement al voltant de la plaça Coprínceps.

No és que siguin molts els avisos que rep la policia per l’ús suposadament indegut de drons. Però sí que és cert que els darrers dies, i sempre en indrets escaldencs com ara als Vilars o a Engolasters, també hi han aparegut aparells de les mateixes característiques sorprenentment molt propers als edificis. La policia avui mateix a través de les xarxes socials ha fet arribar un seguit de recomanacions de l’ús dels drons.

-

Relacionat

Veïns de la Plana d’Escaldes alerten la policia sobre la presència d’un dron a tocar els habitatges

Comentaris (5)

Trending