Els transportistes de viatgers mantenen els serveis malgrat les mobilitzacions dels propers dies a Catalunya

Algunes empreses detecten que hi ha usuaris que han optat per buscar alternatives de vol des de Tolosa per evitar el risc d’anar al Prat

Mapa amb les rutes de les marxes per la llibertat.
Mapa amb les rutes de les marxes per la llibertat.

Les companyies de transports de viatgers que fan les rutes cap a Barcelona són conscients que els esperen uns dies complicats a conseqüència de les mobilitzacions convocades arran de la sentència als líders polítics del procés català. La jornada més complicada es preveu divendres, ja que hi ha una convocatòria de vaga general, però les complicacions ja podrien començar demà quan l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) inicia una sèrie de marxes a peu des de diferents ciutats cap a la capital, que han de concloure divendres. La decisió, per ara, és mantenir els serveis, a l’espera de com es desenvolupin els esdeveniments. El que sí que han detectat les agències es que molts clients estan canviant el destí, optant per Tolosa per agafar vols i evitant d’aquesta forma el risc que existeix a l’aeroport del Prat.

La jornada de dilluns ja va ser complicada i va provocar que alguns autobusos andorrans es quedessin atrapats a l’aeroport del Prat, envoltat per milers de manifestants convocats per Tsunami democràtic. Aquest dimarts la situació està més calmada, però es preveu que els dies vinents les mobilitzacions tornin a agafar embranzida. Primer, l’ANC organitza a partir de dimecres les marxes per la llibertat. Grups de persones sortiran de cinc ciutats catalanes en direcció a Barcelona, on preveuen arribar divendres. La ruta es farà per carretera i, fins i tot, autopistes i queda clar que això pot provocar talls importants. En aquest sentit, les que més poden afectar les rutes des d’Andorra són les que sortiran de Tàrrega –que podria acabar anant per l’A-2- i Berga, amb afectació a la C-16 i a la C-58.

Per tant, les companyies són conscients que es poden trobar vies tallades com a conseqüència d’aquesta mobilització. A més de cara al divendres, hi ha convocada una vaga general que pot complicar encara més la situació. Tot i això, les empreses consultades opten, de moment, per mantenir els serveis previstos i, en tot cas, fer modificacions en funció de com evolucionin els esdeveniments. El que sí que es fa, asseguren les fonts consultades, és “avisar els clients” que hi ha la possibilitat de retards sobre els horaris previstos.

De fet, les companyies que arriben fins a l’aeroport del Prat a l’hora de fer els seus serveis han detectat que aquesta situació ja ha provocat alguns canvis en els plans dels viatgers. Així, algunes d’elles han constatat com alguns clients que han d’agafar algun vol han optat per cercar alternatives a Tolosa i, d’aquesta forma, “assegurar el tret”, conscients que la situació a Catalunya pot ser complicada i pot fer perillar el seu desplaçament.

Per altra banda, des de l’Associació de transportistes també se segueix amb atenció com evolucionin els fets. En tot cas, s’està trametent tota la informació que arriba als associats perquè siguin cadascú d’ells qui s’organitzi i prengui les mesures que consideri escaient.

-

Relacionat

Normalitat en les línies de bus d'Andorra a l'aeroport de Barcelona
Manifestants es dirigeixen cap a l'aeroport de Barcelona aquest dilluns.

Relacionat

El bloqueig a l'aeroport de Barcelona atrapa els busos que fan la línia amb Andorra

Comentaris

Trending