Els Pujol afirmen ara que el 'codi' de la 'mare superiora' era "una broma" que mantenien amb el gestor de Banca Reig

Comentaris

Els Pujol afirmen ara que el \'codi\' de la \'mare superiora\' era \"una broma\" que mantenien amb el gestor de Banca Reig
Els Pujol afirmen ara que el \'codi\' de la \'mare superiora\' era \"una broma\" que mantenien amb el gestor de Banca Reig

La família Pujol-Ferrusola, a través del segon dels seus fills, Josep, assegura ara que expressions com els de la ‘mare superiora’ amb què la seva mare, Marta Ferrusola, ordenava diversos moviments i operacions bancàries al gestor que els tenia assignat Banca Reig responia a “una broma”, a “un to de ‘guasa’”, entre la dona i el bancari. Però que no respon a cap codi. Fa just uns dies, els advocats defensors de l’expresident de la Generalitat i els seus familiars van presentar un escrit davant el magistrat que instrueix el ‘cas Pujol’ assegurant que el document que havia transcendit amb un manuscrit firmat per ‘Marta’ i ordenant el traspàs de ‘missals’ corresponia a una “fotocomposició”. Ni en una ocasió ni una altra no s’ha negat que els manuscrits siguin certs ni que les expressions que figuren en els documents no les empressin.

Josep Pujol ha concedit una entrevista al diari digital Público. La informació la firma l’exdirector i actual cap d’investigació de la publicació, Carlos Bayo, que alhora manté una excel·lent relació personal amb l’entrevistat. En aquesta peça periodística, Pujol manté que els accionistes de Banca Privada d’Andorra (BPA) fins a la seva nacionalització estarien donant informació falsa de la seva família. Però en el curs de l’entrevista no queda clar amb què es basa aquesta creença més enllà d’assegurar que la seva cunyada Anna Vidal, esposa d’Oriol Pujol, no hauria estat titular de cap compte a Andorra com recentment ha transcendit. L’altra pota de les suposades falsificacions seria ‘la broma’ de la ‘mare superiora’. 

Pujol atribueix la responsabilitat del manuscrit i de la invenció de les expressions al gestor bancari Josep Maria Pallerola, que “identifica a Marta Ferrusola com la ‘mare superiora’ en to de ‘guasa’ i en una agenda on escriu sobre una ordre rebuda telefònicament. Una broma que procedia del principi de la relació amb ell, quan el meu germà Jordi el va conèixer i va començar a dir-nos que semblava un capellà i a dirigir-se a ell de vegades per escrit com a ‘mossèn’. Això era broma, però de cap manera era un codi… ni la meva mare escrivia aquestes coses, com queda demostrat en tots els documents autèntics aportats a la causa”.

Just aquest divendres, ‘El Mundo’ publica una nova ordre d’operativa bancària de Banca Reig en què el gestor de la família torna a referir-se a la mare de la família com la ‘mare superiora’, amb la qual cosa queda clar que broma o no broma, era una referència habitual, una expressió usual en les comunicacions mantingudes i que era evident que els Pujol havien de conèixer. Encara que fos en un to col·loquial i jocós. 

Josep Pujol, que assegura que a parer seu els Cierco haurien comès un delicte revelant determinada informació segons ell -en tot cas, no diu que en la millor de les situacions, el delicte s’hauria comès únicament a Andorra, no pas a Espanya-, també es queixa que s’hagi arribat a dir que els Pujol tenien 3.000 milions. És clar, però, que això seria una invenció policial. A més, es tractaria d’una volguda confusió mediàtica, ja que alguns mitjans han parlat ‘alegrement’ de 3.000 milions sense aclarir que es tractava de pessetes i no pas d’euros.

Pujol mai no entra a referir-se als 69 milions d’euros que darrerament la Unitat de delictes econòmics i fiscals (Udef) de la policia espanyola hauria calculat que van transitar per Andorra. Sí que reconeix que a Banca Reig és “on havia tingut la família (Pujol) els diners de tota la vida, des dels anys 90”. I que aquests dipòsits passarien per la fusió de Reig amb l’Agrícol a l’Andbank. Finalment, una part d’aquell patrimoni acabaria sent dipositat a BPA sota la justificació que es tractava del producte de l’herència de l’avi patern, Florenci Pujol. 

Justament també, i curiosament ja que fins ara no se n’havia tingut notícies, en un recent registre en un dels domicilis que el matrimoni Pujol-Ferrusola té a Barcelona s’hauria localitzat al saló del pis el testament de l’avi Florenci. En l’esmentat escorcoll també s’haurien trobat altres documents prou notables l’interès i repercussió per a la causa dels quals estarien ara analitzant els investigadors policials.

Comentaris

Trending