Els policies començaran a cobrar el febrer les noves primes d’especialitat

El ministre Rosell admet que el nou reglament pot donar, portes enfora, sensació de ser un ‘cafè per tots’ i defensa que s’hagi inclòs un plus per patrullar, fet que permet beneficiar-se gairebé tots els agents del cos

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rosell.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rosell.

Les noves primes d’especialitat per al cos de policia s’aplicaran a partir del febrer. Almenys aquesta és la previsió de Govern un cop aprovat el reglament que les regularà i que, tal com va avançar Altaveu, suposarà l’establiment d’uns plusos salarials per a bona part dels membres del cos d’entre 50 i 175 euros, en funció del nivell i de l’especialitat. Des de l’executiu, s’ha admès que la sensació que es pot tenir és que acaba fent-se una mena de ‘cafè per a tots’, tot argumentant que, per exemple, una tasca que, en teoria, s’hauria de considerar normal per a un agent com seria fer patrulles, també està inclosa com a especialitat.

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres el nou reglament, que ha presentat el titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, que ha volgut recordar que el text ja es preveia des de fa molts anys i defensant que “es fa necessari el reconeixement de les diferents especialitats”. Una d’aquestes, ha reconegut, serà la de patrullar, tot defensant la inclusió d’aquest criteri que, de retruc, fa que gairebé tots els agents del cos es puguin beneficiar, com a mínim, de la prima de 50 euros prevista per al nivell bàsic. Des del Govern s’ha defensat que el text suposarà “una major professionalització del cos i els seus membres i un millor reconeixement”.

El reglament estipula cinc nivells d’especialització (bàsic, mitjà, alt, superior i de responsabilitat), cadascú d’ells amb diferents subgrups. I, a partir d’aquí, es fixa una prima que oscil·larà entre els 50 i els 175 euros –per exemple, aquesta darrera pels TEDAX-. La normativa tindrà una disposició final que fixarà la seva entrada en vigor en dos mesos. És a dir, els nous complements es començaran a cobrar a partir del febrer. Segons Rossell, això suposarà uns 300.000 euros l’any per a les arques públiques.

El ministre ha afirmat que les primes s’han fixat seguint “criteris de proporcionalitat” i que aquestes “han anat baixant segons pujava el grau d’especialitat”. El titular de Justícia i Interior ha avançat que al llarg de l’any vinent s’ha de redactar un reglament que estipuli quina formació serà necessària per accedir a cada nivell, però queda clar que les primes ja es cobraran abans que estigui enllestit. Rossell també ha volgut defensar que la normativa ha rebut un suport “unànime” del cos, començant pel consell de la policia.

El Govern també ha aprovat un segon reglament vinculat a la policia en aquest cas el que regula les particularitats i funcions dels auxiliars. És a dir, aquelles “persones que poden donar suport al cos” en “tasques exemptes de risc”. El text deixa clar que no seran considerades “agents de l’autoritat” però sí “agents de l’administració” i que podran “ser requerits fora de l’horari laboral en situacions d’urgència”. Per ara el Govern preveu la convocatòria de cinc places.

-

Relacionat

Ultimen un reglament policial que suposarà un complement salarial d’entre 50 i 175 euros

Comentaris (4)

Trending