Els liberals ordinencs aposten per tornar a reforçar els llaços amb la Massana a Vallnord

Comentaris

Els liberals ordinencs aposten per tornar a reforçar els llaços amb la Massana a Vallnord
Els liberals ordinencs aposten per tornar a reforçar els llaços amb la Massana a Vallnord

La candidatura configurada per independents sota l'aixopluc de Liberals d'Andorra a Ordino considera fonamental tornar a lligar les relacions amb el comú de la Massana en el marc de Vallnord. Millors relacions amb la Massana i intentar atraure capital privat per a l'estació són dos dels remeis per saturar el mal que pateix l'estació d'Arcalís. Els liberals ordinencs tenen en les propostes sobre el camp de neu un dels punts forts del programa electoral. Però també aposten per una gestió diferent de les finances i un impuls de les polítiques culturals i socials. En el marc de la presentació pública de la llista, els candidats comunals per Ordino, Sandra Tudó, Eva Choy, Lluís Albert López Jáuregui i Roser Carmona, han explicat que treballaran en els eixos econòmics i de finances, culturals, i de polítiques socials per tal de fer les coses amb sentit comú i energia renovada.

“S’han de sanejar les finances comunals”, avisa Lluís Albert López Jáuregui, economista i candidat comunal, que afegeix que “la molt poca inversió que s’ha fet els darrers anys no ha estat massa encertada. Nosaltres ho farem amb rigor i transparència". En aquest sentit s’apostarà per un pla per dinamitzar l’activitat econòmica en el que es compta amb la formació continuada del departament de finances per tal d’adaptar-se a les exigències socials. Es vol optimitzar la recaptació d’impostos i calen nous models de gestió transversals. “Volem que vinguin empreses a invertir a Ordino”. En matèria financera, també hi té molt a dir el fet que rutlli més bé o no tan bé l'estació d'Arcalís. Un dels reptes de la llista liderada per Sandra Tudó és aconseguir l’entrada de capital privat al camp de neu. “Ara hi tenim propostes certes per tirar endavant aquest propòsit”, recorda la cap de llista.

Per altra banda, es vol generar un teixit de polítiques socials, en que es treballarà pel benestar de la ciutadania, es donarà resposta a les necessitats i s’apostarà per l’igualtat d’oportunitats. S’incentivarà la cultura, “és necessari que el Centre de Congressos sigui un punt de referència on totes les entitats s’hi sentin representades: ciutadans, hoteleres, restauradors...”  declara Roser Carmona. “Aquest espai s’utilitzarà com a sala d’actes, per fer representacions artístiques, etc”. I també ha remarcat que Ordino no té un pla local de joventut i que s’ha de fer aquest pla per tal de poder realitzar activitats destinades als més joves.

Quant al medi ambient, la candidatura aposta per la sostenibilitat i vetllarà pel manteniment i la millora de l’entorn natural d’Ordino. I per a l’agricultura i ramaderia, la candidatura aposta per recuperar les activitats tradicionals per tal de mantenir el territori rural viu, com ara recuperar la Fira del bestiar de tardor, una fira que caldria potenciar i per tal que sigui un expositor de productors i artesans.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.