Els liberals d'Escaldes situen al Madriu una de les claus per a la desestacionalització turística

Comentaris

Els liberals d\'Escaldes situen al Madriu una de les claus per a la desestacionalització turística
Els liberals d\'Escaldes situen al Madriu una de les claus per a la desestacionalització turística

La candidatura liberal d'Escaldes considera que la Vall del Madriu, catalogada com a patrimoni de la humanitat per la Unesco, és una de les claus per reforçar el turisme. No sols a la parròquia si no al conjunt del país. I per aconseguir la preuada desestacionalització. Així ho han expressat diversos membres de la llista encapçalada per Marc Magallón durant una trobada amb representants del sector turístic i hoteler escaldenc. Liberals Independents també ha detectat que la manca de diàleg entre el comú i diversos agents socioeconòmics de la parròquia han estat decisius per fomentar conflictes que no haurien d'haver-se donat.

La candidatura liberal considera que "s’ha d’escoltar comerciants, restauradors i hotelers i tenir-los en compte a la presa de decisions dels comuns". Actualment, per a Ld'A, la problemàtica d’Escaldes és la poca informació que s’ha donat, tant a comerciants com a hotelers, de les reestructuracions i modificacions que afecten directament al col.lectiu. Aquest seria el cas de Vivand, una proposta "que ha donat molts bon fruits però que no s’ha gestionat de forma eficient". “El carrer sense circulació podria haver estat fruit del diàleg entre Govern, l’Administració i el tercer sector i hauria donat molts més bons resultats”, ha afirmat Magallón, candidat a cònsol major. En aquest sentit la candidatura obre diàleg amb el col.lectiu i afirma que si guanyen es faran les gestions necessàries perquè aquest sigui un projecte comú.

La realitat d’Escaldes, però, és que necessita un reenfocament de com s’ha de consolidar el sector turístic. Per part de la candidatura de Liberals d’Andorra Independents s’apostarà clarament per una desestacionalització, una de les demandes que han manifestat els representants del sector hoteler: “Tenim la necessitat de crear riquesa durant els dotze mesos de l’any i no només de desembre a febrer o de juliol a agost” explica un d’ells. La candidatura de Magallón, tal i com va aclarir al programa, té molt clar que a part de VIVAND, el Madriu és una de les claus perquè la parròquia d’Escaldes es consolidi com a punt de referència europeu a nivell turístic i que no tant sols hi ha demanda d’esquí alpí al país si no que l’esquí de muntanya, l’esquí de fons, el muntanyisme i el senderisme són esports amb una gran demanda. Apuntant a Chamonix, en aquest sentit la parròquia podria posicionar-se com a destinació altament demanada per als amants de l’excursionisme i el contacte amb la natura.

Malgrat les bones sinergies i el bon clima de la trobada, inevitablement ha ressorgit la problemàtica del subministrament de l’aigua. Aquest és un tema cabdal que necessita una solució immediata i que la candidatura afirma que no es pot deixar de banda com s’està fent en l’actualitat.  "No pot ser que no es treballi conjuntament des dels comuns i que hi hagi demanda, per part dels comercials, de voler connectar-se a la xarxa d’Andorra la Vella quan hi ha hagut problemes." Asseguren els liberals, que el 2015 la tecnologia i el desenvolupament d’infraestructures hauria de ser d’última generació perquè ciutadans i ciutadanes tinguin els subministraments bàsics sense restriccions ni retallades.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.