Els liberals d'Escaldes aposten per construir un aparcament de mig miler de places a la zona del CIAM

Comentaris

Els liberals d\'Escaldes aposten per construir un aparcament de mig miler de places a la zona del CIAM
Els liberals d\'Escaldes aposten per construir un aparcament de mig miler de places a la zona del CIAM

La candidatura liberal d'Escaldes encapçalada per Marc Magallón té en cartera la construcció d'un aparcament, de mig miler de places, a tocar el Centre d'Interpretació de l'Aigua i el Madriu (CIAM). El projecte hauria de permetre reforçar aquest equipament, ara cedit temporalment al Govern. "Volem apostar perquè l'edifici del CIAM sigui una insígnia, una porta al Madriu", ha remarcat Magallón durant una visita a la zona. Per dotar l'espai de la importància que li volen donar, és necessari "equipar la zona amb un pàrquing".

El cap de llista de Liberals Independents, que aquest dijous ha visitat la zona acompanyat de la majoria de candidats, ha fet la proposta d’edificar, darrera l’edifici del CIAM i al costat de la vorera del riu on ara actualment hi ha hortals, un aparcament de 400 a 500 places. Liberals d’Andorra Independents per Escaldes-Engordany asseguren que aquest és un projecte embrionari però que ja s’ha sotmès a estudi i que és el projecte més viable i econòmic per fer possible la gestió de vehicles a la zona alta de la parròquia. “Per aquest projecte aprofitarem la concessió del 15% que negociaríem amb propietaris i, ja que és una zona no edificable perquè és una zona de caiguda de rocs, s’hi alçaria un edifici vertical sense edificació”. Dins el projecte també s’ha de tenir en compte que caldrà assentar-hi barreres dinàmiques però les mateixes parets de construcció servirien de mur de contenció. Asseguren que han estat mirant alternatives i propostes per solucionar la problemàtica de la falta d’aparcament a la parròquia i que aquesta és l’alternativa més econòmica i sostenible que es podria fer des del comú.

Aquesta proposta ve de la mà del projecte de la Casa dels Guies, una aposta que la candidatura de Magallón ha donat molt protagonisme durant la campanya. El candidat a cònsol major assegura que “aquest projecte és necessari per la parròquia i per fer arribar visitants a la zona alta d’Escaldes. Si equipem CIAM amb la casa dels guies farem d’aquest un punt de sortida de la Vall del Madriu”, remarca Marc Magallón, que aposta perquè “aquest punt sigui també una localització que aplegui tots els guies del país, com per exemple el guies de rutes de muntanya o guies de la ruta del romànic, que actualment no tenen seu, i esdevindria així un lloc de referència pel turisme de muntanya. 

Comentaris

Trending