Els banders investiguen el cap dels cuidadors dels animals de Naturlandia per caça furtiva

Comentaris

Els banders investiguen el cap dels cuidadors dels animals de Naturlandia per caça furtiva
Els banders investiguen el cap dels cuidadors dels animals de Naturlandia per caça furtiva

Els banders investiguen el responsable del manteniment i vigilància dels animals del parc de Naturlandia per un presumpte cas de caça furtiva que el sospitós hauria comès uniformat amb la vestimenta del centre lauredià i desplaçant-se amb un totterreny retolat amb els indicatius de l’ecoparc. L’home hauria estat vist per un veí de Sant Julià mentre, suposadament, disparava des d’una carretera estant. Les fonts consultades han assegurat que no es va arribar a abatre cap animal.

Malgrat que existeix una denúncia, verbal, amb tota mena de detalls, els agents que vetllen per la vigilància, el control i la gestió del medi natural del Principat no poden actuar directament contra el denunciat si no tenen una constatació directa, segons diverses fonts consultades. Si que poden dur a terme controls sorpresa allí on creguin escaient i en el moment que considerin més oportú per intentar enxampar l’infractor en una situació similar. Les fonts consultades han reconegut que és, però, extremadament complicat atès que el denunciat hauria tingut coneixement que va ser descobert. Fonts properes a Naturlandia no han pogut precisar si els dirigents del parc han adoptat alguna mesura contra el furtiu.

Els fets denunciats haurien ocorregut fa unes setmanes. Un veí de la parròquia va acabar comunicant amb els banders per posar en coneixement d’aquests la presència d’un home que, degudament equipat amb l’uniforme de Naturlandia i desplaçant-se amb un vehicle del mateix ecoparc, s’havia aturat a la carretera de Juberri des d’on presumptament disparava o pretenia fer-ho, amb un rifle de llarg abast, contra unes cabres salvatges que sovint deambulen per la zona i per d’altres indrets -com ara la zona de Rocafort- de Sant Julià. El denunciant no va aportar cap nom concret però sí un descriptiu de la persona i el número exacte de la matrícula del totterreny.

Per les dades que es van poder obtenir en una primera recopilació d’informació es va arribar a poder determinar que es tractava del familiar de l’excònsol Montserrat Gil que, durant el mandat passat, primer va accedir al parc per ocupar una de les tres places de cuidadors d’animals que Camprabassa va treure a concurs i, posteriorment, se’l va qualificar laboralment atribuint-li una responsabilitat major sobre el manteniment de tota la fauna que habita de manera controlada i en semillibertat al parc animal de Naturlandia.

Comentaris

Trending