Els accionistes majoritaris de BPA denuncien que "és il·legal expropiar un banc net"

Comentaris

Els accionistes majoritaris de BPA denuncien que \"és il·legal expropiar un banc net\"
Els accionistes majoritaris de BPA denuncien que \"és il·legal expropiar un banc net\"

Els accionistes majoritaris de Banca Privada d’Andorra (BPA) denuncien que “és il·legal expropiar un banc net” i que l’entitat va ser el cap de turc d’una disputa entre les autoritats financeres d’Estats Units i Andorra. En declaracions al diari El País i al digital El Confidencial, Ramon Cierco torna a manifestar la seva satisfacció per la retirada del ‘Notice’ del FinCEN. “És una victòria transcendental per als clients, els empleats de BPA i els seus accionistes”. Alhora recorda que els casos citats per l’agència americana ja havien estat degudament controlats per organismes judicials i que la pròpia BPA havia advertit el supervisor andorrà, l’INAF, dels fets que podien suposar un perill reputacional per a la plaça.

Cierco, en una de les primeres aparicions que fa després de l’inici de la crisi, explica que “BPA mai no hauria hagut de ser intervinguda. De fet, el FinCEN demostra la seva incoherència quan diu: ‘Degut a l’esforç de l’AREB de traspassar els comptes bons del banc a Vall Banc, BPA ara està neta’. Vall Banc és BPA! De fet, els actius de BPA no han estat traspassats a Vall Banc, continuen sent de la propietat de BPA. Ja que BPA estava neta, Vall Banc està neta. És il·legal expropiar un banc net”. Un cop retirat el ‘Notice’, els accionistes majoritaris de l’entitat intervinguda tenen intenció, aquesta setmana, de demanar a l’AREB que aturi el traspàs d’actius i que retorni BPA als seus legítims propietaris.

Ramon Cierco explica tant al País com al Confidencial que el FinCEN es va veure abocat a retirar el ‘Notice’ per la pressió de les accions judicials a Estats Units. La marxa enrere de l’agència americana arriba “en un moment qüestionable”, ja que el jutge podia emetre “en qualsevol moment” un veredicte sobre la demanda que la família Cierco va interposar contra el departament del Tresor i el FinCEN davant la cort del districte de Columbia. “El FinCEN tenia una necessitat immediata d’impedir una possible sentència adversa”, diu Cierco. Amb els revessos que ja està rebent pel ‘cas FBME’, una altra plantofada hauria debilitat molt el poder il·limitat que sembla que vol exercir el FinCEN.

L’accionista majoritari de BPA, que recorda que la revisió de comptes feta per PricewaterhouseCoopers (PwC) no ha revelat res de nou transcendent i que lamenta que per molt que s’hagi insistit en dialogar amb l’administració andorrana per buscar una sortida pactada a la crisi això no hagi estat possible, manté que “és evident que l’acció contra BPA no sera sobre el banc, si no una qüestió intergovernamental. I BPA va ser el boc expiatori en una disputa entre països sobre la política de prevenció de blanqueig de capitals”.

Comentaris

Trending