Concòrdia vol presentar les llistes a Casa Rossell i la junta electoral ho considera campanya

En la seva resolució entén que presentar propostes amb la finalitat de captar el vot només es pot fer a partir del 19 de març a les 15 hores

Concòrdia Cerni Escalé Cerni Cairat Pol Bartolomé Núria Segués
Concòrdia Cerni Escalé Cerni Cairat Pol Bartolomé Núria Segués

La formació que lidera Cerni Escalé va sol·licitar realitzar l’acte de presentació de les llistes del partit que concorren a les eleccions generals del 2 d’abril i presentació de propostes que efectuen als jardins i a l’era de Casa Rossell el proper 6 de març amb una previsió d’assistència de 150 persones. Abans de dur-lo a terme es va fer la consulta a la junta electoral per si es podria tractar d’un acte de campanya i el criteri d’aquesta així ho considera.

La junta electoral estableix en la seva resolució que, tenint en compte que “l’espai demanat és propietat de Govern -i entenem que un lloc públic-, per la realització d’un acte obert al públic de presentació de la candidatura i d’exposició de les seves propostes, considerem que es tractaria d’un acte propi de campanya electoral”.

Al seu parer, considera que l’exposició al públic de les propostes del partit, i per tant del contingut del seu programa electoral, posant de relleu aspectes que els poden diferenciar d’altres candidatures s’efectuaria amb la finalitat de captar vots. Això, ho titlla de reunió electoral i recorda que “resten prohibides des de la convocatòria de les eleccions fins a l’inici legal de la campanya, és a dir, fins al 19 de març a les 15 hores”.

Finalment, estableix que si, finalment, s’autoritza l’acte el 6 de març o durant el període de campanya electoral “caldria aclarir si la cessió de l’espai que se sol·licita a Govern interferiria en les competències del comuns a l’hora de posar els mitjans personals i materials per poder dur a terme les reunions.

Aquesta resolució genera dubtes si els diferents vídeos que algunes formacions que concorren a les eleccions del proper 2 d'abril i que han estat difosos a les xarxes socials infringeixen o no aquesta decisió. A més, cal tenir en compte que DA i PS SDP+ ja han presentat les seves llistes, això sí en espais comunals com són el Centre de Congressos d'Andorra la Vella i la sala d'actes del comú d'Escaldes-Engordany.

Comentaris (7)

Trending