El Tribunal de Corts pretén jutjar el 29 de març el pare de la filla de la doctora Bruni acusat de sostracció de menors

Comentaris

El Tribunal de Corts té previst jutjar, molt probablement en rebel·lia, el proper 29 de març el metge alemany Peter Tinnemann, l’home que a cavall dels mesos d’abril i maig del 2011 va protagonitzar tota una ‘aventura’ al Principat en l’intent de recuperar la seva filla, que finalment s’acabaria enduent aprofitant una trobada que li havia estat permesa quan la menor estava ingressada al centre d’acollida infantil de La Gavernera. Tinnemann és el pare de la filla de la psiquiatra infantil Rosa María Bruni, que al seu dia va ser detinguda i empresonada durant uns quants mesos mentre es debatia si s’acceptava l’extradició sol·licitada per les autoritats de Berlín, que la consideraven autora d’un delicte de segrest parental.

Ara, qui està acusat d’un presumpte delicte de sostracció de menors és Tinnemann. El BOPA publica aquest dimecres un edicte pel qual es convoca el metge alemany, de 48 anys, al judici previst per a finals del mes vinent. Tinnemann i Bruni van protagonitzar una sonada pugna per la guarda i custòdia de la seva filla. Primer va ser la psiquiatra resident al Principat qui se’n va endur la menor en no tornar la nena al seu pare quan li tocava a aquest. Bruni va iniciar un periple per diversos països, entre els quals Gautemala, i finalment es va instal·lar al Principat on va començar a exercir la seva professió sense cap anomalia ni res estrany. Fins que va arribar la sol·licitud de les autoritats judicials alemanyes per tal que fos extraditada. Seguint els protocols legals establerts, se la va detenir i empresonar. I es va iniciar el procés judicial que havia d’acordar el seu trasllat a Alemanya o no.

La Justícia andorrana va acabar considerant, finalment, i després de mesos d’empresonament, que no es donaven els motius suficients i necessaris per concedir l’extradició. Com que Bruni no tenia família al Principat, la seva filla va ser ingressada a La Gavernera. Amb la mare empresonada, el pare es va desplaçar fins al Principat amb un seguici mediàtic força important. L’home havia generat un notable rebombori públic per tal de pressionar les autoritats judicials com a mínim alemanyes perquè es posessin al seu costat. A Tinnemann se li va permetre entrar en contacte amb la filla. I va respectar escrupolosament les directrius marcades. Fins que va arribar un dia que va poder passejar durant unes hores lliurement amb la nena. I se la va endur. Arran d’aquest fet és pel qual se l’acusa de la sostracció de menors. Difícilment l’home es presentarà al Principat.

Comentaris

Trending