El tram de l'esllavissada de la CG1 tindrà un control per semàfor

El Govern licita el projecte definitiu de protecció

-
-
El Govern continua amb el control del tram de la CG-1 on es va produir l’esllavissada el passat mes d’agost, afegint una nova senyalització semafòrica al dispositiu que ja s’hi ha instal·lat. El semàfor tallarà la circulació de manera automàtica en cas d'alguna incidència.

El ministeri d’Ordenament Territorial mantindrà la vigilància de la zona amb presència física en les hores més concorregudes (des de les 7 fins a les 21 hores), sent els bombers el cos que assumirà aquesta tasca.

L’equip destacat podrà accionar, si hi ha alguna circumstància que així ho requereixi, un semàfor per tallar la circulació de forma automatitzada. A més, el tram afectat de la CG-1 també comptarà amb la presència de membres del cos de policia i/o d’agents de circulació comunals per poder intervenir si les circumstàncies del trànsit així ho aconsellen.

Es reforçarà la il·luminació a la zona del despreniment

Pel que fa a la nit, la disminució de circulació permet efectuar les tasques de vigilància de forma discontínua. Els bombers i el servei de Circulació del comú de Sant Julià de Lòria realitzaran de forma alterna una inspecció cada hora. En cas que les condicions meteorològiques siguin adverses o hi hagi un increment dels indicadors de risc, es recuperaria la presència contínua de vigilants. El comú de Sant Julià de Lòria reforçarà la il·luminació de la zona del despreniment. També s’eliminen les restriccions a l’aparcament exterior del Punt de Trobada.

D'altra banda, el consell de ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, la licitació del plec de bases per a la redacció del projecte definitiu de protecció, així com la direcció facultativa, del tram de la CG-1 afectat per l’esllavissada.

D’aquesta manera, el Govern defineix les condicions tècniques, jurídiques i administratives que regiran la licitació, contractació i execució dels treballs de redacció, tenint en compte el risc de caiguda de blocs rocosos a la zona de la Portalada.

Aquest projecte hauria de donar continuïtat als elements de protecció que es van instal·lar temporalment a la CG-1 amb l’objectiu de garantir la seguretat dels vianants i vehicles que circulen pel tram de carretera afectat pel despreniment.

Els treballs es liciten mitjançant concurs nacional i, atenent a la situació generada a la zona, per modalitat de contractació urgent. Les empreses interessades tindran temps per presentar ofertes fins al 25 de setembre.

 

Comentaris (2)

Trending