El PS reclama les conclusions generals de la revisió de comptes i clients de BPA

Comentaris

El PS reclama les conclusions generals de la revisió de comptes i clients de BPA
El PS reclama les conclusions generals de la revisió de comptes i clients de BPA

El Partit Socialdemòcrata (PS) pretén accedir al contingut més genèric del treball fet per la consultora d’origen americà PricewaterhouseCoopers (PwC) sobre els comptes i els clients de Banca Privada d’Andorra (BPA). Aquest estudi, que fa molts mesos que s’hauria d’haver acabat i que s’ha anat dilatant, és el que hauria de permetre dimensionar el banc pont i determinar quins són els dipòsits que es queden a BPA i quins poden passar, en canvi, a Vall Banc.

El conseller general del PS i president del grup parlamentari mixt, Pere López, ha tramitat a Sindicatura una demanda d’informació mitjançant la qual espera poder accedir a les conclusions de l’auditoria de revisió de comptes de BPA. La petició s’emmarca dins la voluntat de transparència que, des de la formació, sempre s’ha demanat a l’hora d’afrontar l’afer. López ha fet arribar aquest dimarts la petició a Sindicatura. En concret, demana que se li faciliti el document amb les conclusions de la revisió efectuada per l’auditoria americana. En cap cas, ha puntualitzat López, es demanen dades detallades sinó “les principals conclusions”.

El conseller general del PS ha recordat que des de la formació sempre s’ha donat suport al procés de resolució emmarcat en la Llei de l’AREB, text que “en un moment de molta tensió i malgrat el poc temps que vam tenir per analitzar-lo vam votar favorablement per sentit d’Estat”. Malgrat això, López ha advertit que “això no exclou que la nostra feina de control parlamentari ens obliga a aportar el màxim de llum al debat”. En aquest sentit, el polític socialdemòcrata té clar que els resultats de la revisió de comptes és  “un element essencial per entendre què va passar”. Al seu entendre, “és necessari conèixer les principals conclusions d’aquesta auditoria que tants diners ha costat, per transparència i per aportar llum a què ha succeït”. 

El parlamentari ha fet un símil per fer entendre millor quina és la postura del PS. “Hi ha hagut un incendi que hem pogut apagar sense víctimes majors, si finalment s’obté una bona resolució de la qual sembla que estem més a prop, però cal igualment saber per què es va produir i si la manera com s’ha extingit és la correcta”, ha explicat.

Comentaris

Trending