El PS proposa construir un cementiri al Pas i destinar pisos socials de Gevivasa als joves

Comentaris

El PS proposa construir un cementiri al Pas i destinar pisos socials de Gevivasa als joves
El PS proposa construir un cementiri al Pas i destinar pisos socials de Gevivasa als joves

El Partit Socialdemòcrata (PS) preveu construir al Pas de la Casa un cementiri específic per als veïns del nucli encampadà i destinar als joves els pisos socials de què disposa el comú en els blocs de Gevivasa que s'han destinat al lloguer social sense gaire encert ni èxit. Són dues de les mesures específiques que la formació liderada per Joan Sans ha dissenyat per al Pas. Sans i altres membres de la candidatura han estat aquest dimarts al poble encampadà per explicar a diversos veïns i comerciants les seves propostes.

La número tres de la llista, Elisabet Pirot, ha posat en relleu que, ara mateix, els quinze immobles que es va quedar el comú després de l’acord amb Gevivasa no estan encara utilitzats. I la candidatura de PS Independents entén que una bona sortida seria impulsar un projecte similar al de Jovial a Andorra la Vella: pisos per a joves a un cost d’arrendament reduït. I és que, ha explicat, “al Pas, els lloguers estan molt cars i hi ha moltes persones d’aquesta edat que no els poden assumir”. El projecte permetria als joves de la població “tenir uns pisos socials on podran emancipar-se i fer la seva vida”. Pirot no ha descartat que, en funció de les necessitats i de les demandes, els habitatges es puguin també oferir a d’altres col·lectius. Un dels espais ara propietat del comú, a més, serviria per crear un espai jove, un equipament que actualment no existeix a la localitat. 

Una altra proposta per al Pas és al construcció tant d’un cementiri com d’una sala de vetlles. Pirot ha defensat que la localitat “s’ho mereix” i que “tota persona que hi hagi viscut tota la seva vida aquí té dret a estar enterrada al seu poble”. El programa electoral del PS Independents també inclou la proposta de construir una coberta per al patí de l’escola del Pas. En aquest sentit, la número 3 de la llista ha avançat la voluntat de negociar amb el Govern per tirar endavant aquest projecte ja que, ara mateix, durant l’hivern són molts els dies que la pista actual està totalment colgada per la neu i, per tant, els nens no poden sortir a jugar. També es vol donar molta importància a la figura del conseller específic per al poble. Hi estarà “a ple temps” i d’aquesta forma “el ciutadà podrà anar a explicar els seus problemes importants”. Per a Pirot, si tots els representants comunals estan a Encamp, “no poden veure les dificultats del dia a dia al Pas”. També es voldria habilitar un espai concret per al jovent del poble.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.