El PS proposa accedir a la Vall del Madriu amb cavall o ase com a reclam turístic

Comentaris

El PS proposa accedir a la Vall del Madriu amb cavall o ase com a reclam turístic
El PS proposa accedir a la Vall del Madriu amb cavall o ase com a reclam turístic

La candidatura del Partit Socialdemòcrata (PS) a Escaldes és molt crítica amb la gestió que s'està fent actualment del projecte de la Vall del Madriu. Per això la cap de llista de la formació, Cèlia Vendrell, ha exposat avui, just a l'entrada escaldenca de la vall, algunes de les claus que al seu entendre són necessàries per impulsar la proposta que té l'aval de la Unesco. En primer lloc, el PS reclama un pla de gestió realista. I que defineixi molt bé, per exemple, com accedir a l'espai natural protegit. Vendrell ha explicat que la formació és partidària que es pugui arribar a la vall o amb cavalls o amb ases, com es fa en altres punts del Pirineu. A banda de respectar la natura seria, a l'entendre la formació, un reclam turístic més.

La candidata a cònsol major ha defensat la possibilitat d’impulsar la zona turísticament apostant per arribar-hi en animals, com es fa a altres espais del Pirineu. També ha avançat la voluntat, en cas de victòria electoral el proper 13 de desembre, d’intentar recuperar tant la direcció de la comissió de gestió com la porta d’entrada a la vall que, ha lamentat, el comú actual “s’ha deixat perdre”. La cap de llista s’ha mostrat molt crítica amb l’actual pla ja que “només defineix com s’organitza la comissió i el consell assessor i poca cosa més”. Per això, ha argumentat, cal fer “un pla com toca” i on s’han d’implicar “els cortalans, els quatre comuns i el ministeri de Cultura”. 

Punts claus d’aquest nou document seran realitzar un estudi per saber “la càrrega de visitants que pot resistir la vall perquè no volem fer-ne un passeig” i, evidentment, la definició de l’accés. I, en aquest punt, la posició de PS Independents és clara i rotunda: “No volem carretera. Que no s’hi pugui accedir en cotxe és el que ha permès que hagi estat declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco. És un bé que hem de protegir”. 

L’aposta de Vendrell passa per fixar-se en el que fan a altres llocs del Pirineu on s’hi entra als espais naturals en animals, com ara cavalls o ases. Això donaria, ha explicat la cap de llista socialdemòcrata, “un plus i un atractiu turístic a les zones perquè es tracta d’un fet diferencial”. Això aniria acompanyat de converses amb els cortalans per fomentar la “rehabilitació de bordes” que permetés donar “qualitat” a aquelles persones que aposten per un turisme de natura. “Hem d’impulsar i fer-los entendre que tenen un bé i que l’han de potenciar. Ara no s’està fent res i és una llàstima perquè tenen una joia en brut que han de treballar”, ha comentat.

Vendrell ha reiterat també la voluntat d’aconseguir que la seu de la comissió, ara situada a Andorra la Vella, passi a estar a Escaldes-Engordany ja que “tenim el 87% del territori de la vall”. També ha lamentat que el portal d’entrada s’hagi posat a la capital quan “el CIAM era el lloc indicat” perquè “just enfront hi tens un camí d’accés”. La cap de llista de PS Independents ha expressat la decepció pel fet que el comú actual “s’ho ha deixat perdre” i ha afirmat que “ho hem de recuperar”.

Comentaris

Trending