El PS preveu traslladar la casa pairal d'Andorra la Vella a un espai millor que no pas ara

Comentaris

El PS preveu traslladar la casa pairal d\'Andorra la Vella a un espai millor que no pas ara
El PS preveu traslladar la casa pairal d\'Andorra la Vella a un espai millor que no pas ara

La candidatura del Partit Socialdemòcrata (PS) a Andorra la Vella preveu impulsar el trasllat de la casa pairal a una ubicació millor. Així vol donar resposta, la llista encapçalada per Dolors Carmona, a les demandes de la gent gran de la parròquia. La formació, en cas de poder comandar el proper comú, també voldria ampliar el projecte Calones i crear la figura d'un conseller específic que es destini a les necessitats dels padrins. Les iniciatives i propostes per a la gent gran els ha exposat la candidatura durant el dinar que aquest dimecres han mantingut amb diferents usuaris de l’hostal situat al centre històric.

A l’acte hi han participat les dues caps de llista, Dolors Carmona i Lídia Samarra, a més dels número 3, 5 i 7, Francesc Rechi, Cristian Asensio i Evarist Vilaginés. Aquest darrer seria, justament, la persona que, en cas de triomf electoral, ocuparà el càrrec de conseller de la gent gran, com ha revelat la pròpia candidata a cònsol major. “Han de tenir el seu representant i al nostre equip hi ha l’Evarist, un senyor de 77 anys amb molta energia que serà el representant d’aquest col·lectiu”, ha avançat. Carmona ha deixat clara la gran preocupació que desperta la gent gran per als integrants de la llista de PS Independents. “Pensem en les persones i es tracta d’un col·lectiu que ha de passar a primer ordre i al qual hem de donar l’atenció que cal”, ha defensat l’aspirant a cònsol major, tot recordant “tot el que ells han fet per Andorra i per la parròquia”. 

El programa de la candidatura inclou dues mesures claus per al col·lectiu. La primera recull la insatisfacció per la ubicació de la casa pairal. “La que tene ara no és la que ells desitgen i es mereixen un altre tracte”, ha apuntat Carmona, tot avançant que s’estan barallant diferents alternatives, com ara la Sala Àgora o la pròpia plaça del Poble, espai al qual, ha recordat, se li vol donar un nou impuls amb un pla integral que podria incloure el trasllat d’aquest servei. L’altra mesura fa referència, justament, al propi Calones i, en concret, als pisos per a la gent gran que hi ha a l’edifici. Carmona ha recordat que “hi ha més de 50 demandes” per ocupar algun dels immobles i que “no podem esperar que, amb la rotació que hi ha, es pugui donar resposta”. Per això, “hem de pensar en un projecte que doni continuïtat al Calones”. La candidata ha advertit que “som conscients que no podem estirar més el braç que la màniga” però ha deixat clar que “toca tenir prioritats i una en serà aquesta”.

"Diàleg" i "voluntat política" per a Riberaygua 

Representants de la candidatura de PS Independents a Andorra la Vella s’han reunit aquest dimecres amb els membres de l’Associació de Comerciants i Restauradors de Riberaygua i travesseres i han recollit els seus neguits i demandes. Unes peticions, ha posat en relleu el número 3 de la llista, Francesc Rechi, que “són fàcils de poder dur a terme” i que si no estan ja engegades és per manca de “voluntat política” per part de l’actual majoria comunal. “Ens han incidit en la poca llum que hi ha a algunes zones del barri o en el fet que està brut i deixat”, ha explicat el candidat socialdemòcrata, tot recordant que ell mateix és veí de la zona i que coneix perfectament els problemes que pateixen els empresaris que tenen alguna botiga en aquests carrers. Una altra dificultat que, durant la trobada, s’ha posat sobre la taula és la poca senyalització que fa que “a la gent li costi venir cap aquí”. Es tracta d’un problema que afecta “tots els barris d’Andorra la Vella”. 

Rechi ha lamentat que “no hi ha hagut comunicació entre els agents socials i el comú” al llarg d’aquests quatre anys, una situació que s’ha compromès a capgirar de forma substancial si PS Independents és la llista més votada el proper 13 de desembre. “S’ha d’arreglar. Estarem oberts a parlar amb qualsevol col·lectiu del poble”, ha afirmat el candidat, acompanyat del també integrant de la llista Sergi González, i del conseller general del PS, Pere López. Ha advertit que “no volem que se’ns doni una carta al Reis perquè tot no es pot fer” però, a la vegada, ha avançat que “allò que sigui senzill de tirar endavant, lògic i coherent, farem el possible perquè estigui en un temps no superior a quatre mesos”. El número 3 de la candidatura ha posat l’exemple dels problemes denunciats per l’associació de comerciants durant la reunió. “No ens han demanat res de complicat”, ha argumentat, per després mostrar-se “sorprès” pel fet que “no estigui fet” ja que “no és res de costós”. Al seu entendre, “no hi ha hagut la voluntat política de fer-ho”, circumstància que, ha assegurat amb rotunditat, “amb nosaltres no passarà”.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.