El PS pretén impulsar un centre d'interpretació de la cultura popular a Andorra la Vella

Comentaris

El PS pretén impulsar un centre d\'interpretació de la cultura popular a Andorra la Vella
El PS pretén impulsar un centre d\'interpretació de la cultura popular a Andorra la Vella

La candidatura de PS Independents pretén impulsar un centre d’interpretació de la cultura popular a Andorra la Vella. Es tracta de la proposta clau del programa electoral en aquesta matèria, segons ha explicat la número 6 de la llista, Clara Vives. L’espai recolliria, ha apuntat, la riquesa d’entitats de la que disposa la capital, amb l’exemple paradigmàtic dels fallaires, reconeguts fa pocs dies per la Unesco.

“Tenim un teixit associatiu molt important i s’ho mereixen”, ha afirmat Vives, tot posant en relleu que l’existència de totes aquestes entitats permet que “les bases” del projecte “ja estiguin posades”. La candidata de PS Independents ha comentat que el centre “servirà per difondre a l’hora que per preservar tota la cultura popular”. 

Vives ha apuntat que “ja ha hi espais pensats” on podria situar-se l’espai però ha estat prudent a l’hora de desvetallar-los ja que “tot és molt embrionari encara”. Ara bé, ha deixat clar que és un projecte que serà prioritari per a l’equip en el cas que s’entri a governar el comú. De fet, ha remarcat que “la gent li dóna cada cop més valor a la cultura immaterial”, com demostra el suport social que va rebre la candidatura dels fallaires davant la Unesco. 

Vives s’ha mostrat convençuda que el centre d’interpretació de la cultura popular” “ajudarà a que es connectin totes les associacions entre elles”. La candidata ha indicat que “ja hi ha sinèrgies” actualment però que es podrien potenciar encara més: “Imagina’t les que arribaran a tenir totes juntes”. Fet, a més, que “els farà tenir més força a l’hora de comunicar-se amb el comú”. Un altre avantatge serà que “ajudarà a que facin més recerca”. En aquest sentit, ha explicat que “ja fan molta d’interna” però que “si ho fan en comú, podran impulsar fins i tot d’internacionals”. 

Vives ha desgranat aquesta part del programa electoral durant una visita que membres de la candidatura han fet a la fira de Santa Llúcia instal·lada a la plaça Guillemó. La cap de llista, Dolors Carmona, també ha volgut fer una valoració positiva de la campanya i s’ha mostrat optimista de cara a diumenge. En aquest sentit, ha assegurat que “hem rebut un retorn molt positiu de la gent”. 

 

Comentaris

Trending