El PS posa la banya en la CASS i el SAAS: vol treure l'entrellat de què es cou a les parapúbliques

Comentaris

El PS posa la banya en la CASS i el SAAS: vol treure l\'entrellat de què es cou a les parapúbliques
El PS posa la banya en la CASS i el SAAS: vol treure l\'entrellat de què es cou a les parapúbliques

El Partit Socialdemòcrata (PS) està disposat a passar el raspall tant a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) com al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). La formació liderada al Consell General per Pere López té el convenciment que les dues institucions funcionen, pel cap baix, amb notables i nombroses deficiències. I considera que alguns d’aquests dèficits són inconcebibles per la sensibilitat de la matèria amb la qual tracten (i gestionen) i pel pressupost de què disposen. D’aquí que portin temps els consellers del grup mixt que formen part del PS interessant-se per diverses qüestions relacionades amb una parapública i amb l’altra. No sempre amb la sort necessària. No sempre obtenint de qui l’hauria de facilitar la documentació necessària.

En aquest marc, i referent al SAAS, els consellers Rosa Gili i Gerard Alís han demanat nova informació. Tres noves demandes se sumen a d’altres que ja s’han formulat durant la present legislatura. En primer lloc, Gili ha demanat que se li facin arribar diferents informes de funcionament corresponents als darrers anys. En concret, vol el de procediments de compres de medicaments de data 14 de juny de 2012 i el de procediments de compres de laboratori del 3 de febrer del 2013. També ha reclamat informes vinculats als medicaments de farmàcia i un de pagaments genèric del 2014.

Per la seva banda, Alís ha tramitat dues demandes d’informació més. Amb la primera vol obtenir els contractes signats amb diferents càrrecs del SAAS, tant la còpia de l’inicial com les modificacions que s’hagin efectuat amb posterioritat. Així, demana el document rubricat amb el director econòmic i de recursos generals. També sol·licita els contractes amb els caps de tres d’equips d’atenció especialitzada: Salut Mental, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i Anestesiologia i Reanimació. Els altres contractes demanats corresponen als caps de les àrees de Recursos Humans, Sistemes d’Informació, Atenció a l’Usuari i Financera i Comptabilitat.

En la tercera de les demandes d’informació, la segona per part d’Alís, el conseller general del PS reclama els resultats de les enquestes de satisfacció i d’atenció al pacient realitzades els darrers cinc anys. També vol consultar el llistat de queixes rebudes en aquest període de temps per part dels usuaris, amb dades com ara la data de la denúncia, els motius, si s’ha incoat o no algun expedient arran de la mateixa o si ha provocat algun canvi en els mecanismes per evitar que es reprodueixin. El parlamentari demana també si, en alguns dels casos, la queixa ha derivat en recursos davant la justícia.

Alís ha recordat “la dinàmica que portem per obtenir la informació més gran possible sobre la gestió del SAAS”. El conseller general ha posat en relleu que es tracta d’un organisme “que mou una important quantitat de diners” i que, a la vegada, “afecta un àmbit clau pels ciutadans com és la salut”. El parlamentari ha deixat clar que “continuem demanant informació per fer-nos la fotografia de com funciona el SAAS, què cal canviar i quines aportacions podem fer tenint dades clares i concises”.

Comentaris

Trending