El PS mostra a la comunitat portuguesa la ferma convicció que els residents puguin votar a les comunals

Comentaris

El PS mostra a la comunitat portuguesa la ferma convicció que els residents puguin votar a les comunals
El PS mostra a la comunitat portuguesa la ferma convicció que els residents puguin votar a les comunals

Els caps de llista de les tres candidatures de PS Independents així com altres representants de les candidatures i els consellers generals del Partit Socialdemòcrata Pere López i Rosa Gili han mostrat davant dels representants de la comunitat portuguesa resident al Principat la seva ferma disposició a defensar que els residents tinguin accés al dret a vot a les comunals. Diversos components del PS han participat aquest diumenge en un dinar a la Casa de Portugal, on han pogut xerrar i compartir els neguits de la comunicat lusitana que resideix al Principat. A l’acte han assistit els i les aspirants a cònsols a Encamp –Joan Sans i Pere Marsenyach-, Andorra la Vella –Dolors Carmona i Lídia Samarra- i Escaldes-Engordany –Cèlia Vendrell i Aleix Mañosas. Tots ells han pogut compartir una bona estona amb els representants del col·lectiu, entre ells el cònsol, José Manuel da Silva, i el conseller de la comunitat, David Borges.

Durant el dinar, els membres del PS han explicat la voluntat ferma que te la formació de defensar la necessitat que els residents tinguin accés al dret a vot a les eleccions comunals, una proposta que la formació portava al programa electoral de les passades generals. També els han explicat l’aposta ferma per la reducció dels anys necessaris –dels 20 actuals a només 10- per sol·licitar la nacionalitat andorrana, una proposta que no s’ha pogut debatre al Consell General perquè Demòcrates i Liberals van votar en contra de la seva presa en consideració. 

Des del col·lectiu també s’han posat en relleu diferents neguits i problemes. Entre ells, les dificultats que s’estan trobant molts d’ells a l’hora de fer tràmits davant de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). En alguns casos els problemes els impedeixen donar-se d’alta com a assalariat o rebre prestacions. Des del PS s’ha expressat el compromís a reclamar informació a la parapública i estudiar la situació.

La viabilitat d'un cementiri musulmà

Els aspirants a cònsol de les candidatures de PS Independents també han mantingut una trobada amb representants de la comunitat musulmana d’Andorra. Durant la reunió, celebrada al centre cultural islàmic i a la qual també ha assistit el conseller general de la formació i president del grup parlamentari mixt, Pere López, han escoltat els neguits del col·lectiu i els han apropat les propostes incloses en els diferents programes electorals amb els què concorren als comicis. Els socialdemòcrates s’han compromès a estudiar si seria possible impulsar un cementiri específic per a aquesta comunitat, tal i com els assistents han demanat.

A l’acte hi ha participat una vintena llarga de membres de la comunitat, que han pogut conversar amb els sis candidats a cònsol del PS. Els assistents han explicat assumptes que els preocupen. Així, per exemple, un dels temes que s’han posat sobre la taula és la dificultat per trobar espais de càrrega i descàrrega lliures en segons quins punts i a segons quines hores. Un altre tema que s’ha abordat és la petició per part del col·lectiu de poder disposar d’un cementiri específic ja que els seus difunts no poden ser enterrats als que hi ha al país i això els obliga a fer-ho a Espanya o França o bé al seu Estat d’origen. Des del PS, s’ha expressat el compromís d’estudiar en profunditat la demanda per, analitzant què comportaria, veure si és possible trobar una ubicació que doni resposta a les inquietuds del col·lectius.

Comentaris

Trending