El PS impulsarà a Encamp un pla de rehabilitació de façanes i l'embelliment de les avingudes principals

Comentaris

El PS impulsarà a Encamp un pla de rehabilitació de façanes i l\'embelliment de les avingudes principals
El PS impulsarà a Encamp un pla de rehabilitació de façanes i l\'embelliment de les avingudes principals

La candidatura de PS Independents a Encamp aposta per un pla d’urbanisme (POUP) “sostenible” i “més qualitatiu que quantitatiu”. Així ho ha explicat el número 7 de la llista, Joan Solsona, durant una visita que, juntament amb els números 3, 4, 5 i 6, Elisabet Pirot, Jordi Torné, Iolanda Vigo i Joan-Ramon Borra, ha fet a la plaça Sant Miquel i al carrer Major. Una de les claus d’aquesta modificació del pla urbanístic serà el “consens” amb la ciutadania, a l’igual que en altres projectes com ara l’embelliment de les avingudes principals tant d’Encamp com del Pas de la Casa, un pla de rehabilitació de façanes o la potenciació de l’eficiència energètica dels edificis. 

Solsona ha deixat clar que totes aquestes actuacions seran “assumibles econòmicament”. Un punt clau és la reordenació del pla d’urbanisme, que buscarà, entre d’altres objectius, un ajustament dels espais naturals i rurals perquè es potenciïn entre ells i una integració i protecció dels monuments. “Apostem per un pla de qualitat en comptes de quantitatiu ja que, a causa de la crisi, hem arribat a un final de cicle i no ens serveix per afrontar el futur”. Una altra fita serà trobar “un creixement sostenible”. 

Altres mesures en aquest àmbit passen per impulsar “un pla d’embelliment amb garanties dels eixos comercials” i un de rehabilitació de façanes que incorpori ajuts als propietaris i incentius fiscals. També es treballarà per introduir canvis en l’ordinació de les terrasses de restauració perquè “siguin un element integrador”. Una altra proposta concreta és dotar l’escola del Pas amb un pati cobert. 

El programa de PS Independents a Encamp també incorpora la recerca de fórmules per millorar tant l’eficiència energètica dels edificis com la potenciació de les energies renovables. En aquest sentit, Solsona ha recordat l’espasa de Dàmocles que suposa el canvi climàtic, ja no només per Andorra sinó per a tot el món, fet que fa necessari avançar de forma decidida en aquesta matèria.

Comentaris

Trending