El PS estableix les bases per als pactes comunals

Es dona llibertat als comitès parroquials perque duguin a terme les negociacions que considerin oportunes però la darrera paraula la té el comitè directiu

La nova executiva del PS
La nova executiva del PS
El dissetè congrés ordinari del Partit Socialdemòcrata (PS) ha deixat palesa l'aposta de la formació per la reforma comunal i es dona llibertat als comitès parroquials pels pactes electorals tenint, però, la darrera paraula el comitè directiu del partit. Aixi, les dues ponències que s'han debatut tenien com eix la revisió i l'actualització de la política comunal i la base programàtica que ha de servir de guia ideològica en les negociacions amb altres agents polítics externs al PS..

Després de l'experiència frustrada del pacte electoral a les eleccions generals amb Liberals, el PS ha decidit fer un full de ruta de cara les comunals del mes de desembre, Ha posat sobre paper la base programàtica que ha de servir de guia ideològica i que s'estructura en quatre grans eixos:els serveis socials comunals, l'urbanisme i la mobilitat al servei de les persones, els comuns com a paradigma de l''open government', i la regulació legislativa i el funcionament comunal.

En aquest apartat es proposa la reforma de la llei electoral per millorar la representativitat ciutadana, una Llei de funcionament dels comuns que valoritzi les minories i una Llei de transparència en la gestió pública. Una de les propostes passa per reduir el número de consellers comunals a 10 i tornen a demanar la supressió de la figura del cònsol menor. Així mateix demanen que s'incrementi el nombre de col·legis electorals i de les meses de vot, més enllà de les seus comunals i de les capitals parroquials, per afavorir i facilitar l'exercici del vot, apropant les urnes als electors.

A Sant Julià de Lòria estan treballant amb plataformes ciutadanes

La nova presidenta del PS, Susanna Vela ha dit que "és la base ideològica de cara a les properes eleccions comunals" mentre que el primer secretari Gerard Alís ha afirmat que "l'objectiu és tenir la màxima presència a les parròquies per poder-nos acostar a la ciutadania". Es dona llibertat als comitès parroquials perque duguin a terme les negociacions que considerin oportunes però la darrera paraula la té el comitè directiu del partit. La situació és complexa a la parròquia de Sant Julià de Lòria on Alís ha reconegut que "estem treballant amb plataformes ciutadanes per fer una llista conjunta i poder aconseguir el canvi que el poble necessita". El primer secretari ha destacat els reptes que els nous dirigents socialdemòcrates assumeixen a l’hora d’agafar les regnes de la formació. Un punt essencial serà “ampliar la base de la nostra militància” i fomentar al màxim la implicació de la ciutadania en el projecte polític del PS que, ha recordat, “és el que ha de servir per portar al país el canvi necessari”.

D'altra banda, durant el congrés s'ha votat per unanimitat la candidatura de la nova executiva encapçalada per Susanna Vela, Gerard Alís i Pere Baró (secretari d'organització). També s’ha reconfirmat a Eduard Padreny com a defensor dels afiliats i les afiliaded.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending