El PS d'Escaldes projecta unes basses d'aigua termal a la zona del Roc del Metge

Comentaris

El PS d\'Escaldes projecta unes basses d\'aigua termal a la zona del Roc del Metge
El PS d\'Escaldes projecta unes basses d\'aigua termal a la zona del Roc del Metge

L'aigua termal ha de ser un dels grans atractius d'Escaldes. Com ja ho havia estat en el passat i com creu, el Partit Socialdemòcrata (PS), que ho hauria de tornar a ser. Per això, la candidatura que encapçalen Cèlia Vendrell i Aleix Mañosas projecten construir unes basses d'aigua termal a la zona del Roc del Metge. És una proposta, ha recordat Vendrell, que ve de lluny i que no necessitaria una gran inversió. La cap de llista i altres membres de la candidatura ha visitat la font a l'entorn de la qual s'hauria de desenvolupar el projecte. I també s'han desplaçat fins a un espai, a tocar de l'església de Sant Pere, que la formació socialdemòcrata considera que el comú hauria d'adquirir.

Acompanyada de Pere Bellido, Toni Fernández i Eva Dubós, Cèlia Vendrell ha recordat que l’aigua termal “és un atractiu de la parròquia i som els únics que la tenim”. Per això, s’entén que el projecte, un cop finalitzat, ajudaria a “fer pujar el flux de gent que passeja per Carlemany fins aquí”. La cap de llista del PS ha explicat que la idea ja estava prevista al programa electoral del 2011 i que, de fet, durant un temps va donar la sensació que la majoria de DA la recollia i tenia previst tirar-lo endavant. Finalment, ha lamentat, no va ser així. Per això, PS Independents aposta per recuperar la iniciativa que, ha afirmat la cap de llista, no suposaria un cost elevat. “Seria una inversió senzilla, de pocs diners”, ha indicat.

Més despesa suposaria la compra dels terrenys situats davant de l’església, actualment destinat a un aparcament. “Entre sis i vuit milions segons m’han comentat des de la majoria”, ha explicat Vendrell que, però, ha remarcat que es tractaria d’una operació molt interessant per al comú. D’una banda, per la possibilitat que el projecte d’aparcament a la part alta no s’aconsegueixi tirant endavant. “Si no s’acaba de desenvolupar, es podria fer un pàrquing en aquesta parcel·la”, ha explicat, tot recordant que “fa dotze anys que es parla” d’aquest equipament que requereix la col·laboració del comú amb un privat. 

En cas que aquest aparcament sí s’acabés construint, el terreny de davant l’església continuaria sent, ha comentat Vendrell, interessant per al comú. “En el futur ens permetrà fer altres coses. D’entrada, es podria instal·lar una plaça per donar vida a la zona”, ha argumentat. El cost de l’operació, ha explicat, es podria afrontar amb un préstec bancari que s’aniria tornant amb els ingressos, més de 2,5 milions anuals, que entren a la corporació pels aparcaments.

 

Comentaris

Trending