El PS denuncia que la neteja de carrers a Escaldes només s'ha centrat en Vivand

Comentaris

El PS denuncia que la neteja de carrers a Escaldes només s\'ha centrat en Vivand
El PS denuncia que la neteja de carrers a Escaldes només s\'ha centrat en Vivand

El Partit Socialdemòcrata (PS) d'Escaldes ho té clar: "Tot el que no sigui Vivand s'ha netejat a precari." El número dos de la llista, Aleix Mañosas, ha denunciat la pobra higiene dels carrers de la parròquia. Alhora, ha anunciat que caldrà fer un estudi ben acurat per determinar si el comú disposa del personal que li cal o si n'hi ha d'haver més. “Si un eventual ha d’estar contractat sempre, és que no ha de ser un eventual sinó estar fix”, ha afirmat Mañosas.

La neteja i la higiene dels carrers a Escaldes-Engordany ha estat “a precari” durant els darrers anys. Així ho ha denunciat el candidat a cònsol menor de PS Independents, Aleix Mañosas, durant una visita que ha fet, acompanyat dels també membres de la llista Pere Bellido i Josep Minguella, a una de les zones on són més evidents aquestes mancances: el passeig del Riu. 

“Hem vist aquest mandat que no hi ha la higiene suficient als carrers”, ha afirmat el número 2 de la llista socialdemòcrata, tot posant en relleu que “cada dos per tres trobem algun lloc on fa pudor i hi ha excrements o restes d’orina d’animal”. De fet, no ha tingut gaires problemes en trobar i assenyalar tan restes de deposicions d’un gos com les marques de vàries pixades. La situació, ha lamentat, afecta moltes zones de la parròquia. “Tot el que no sigui Vivand, que és on s’han centrat els esforços, la neteja ha estat a precari i hem de lluitar perquè no es torni a produir”, ha assegurat.

Mañosas ha destacat els “tres pilars” que hi ha per abordar aquesta problemàtica. El primer, “conscienciar la gent”. El segon, les sancions. En aquest sentit, però, ha indicat, hi ha la dificultat afegida de l’insuficient personal del servei de circulació. “Està bé la regulació que s’ha fet, però qui posa les multes són els agents i no hi ha prou efectius”, ha comentat, tot recordant que “hi ha menys que fa quatre anys” i, en canvi, “cada cop se’ls dóna més feina i més atribucions”. La conseqüència, queda clar, és que no poden arribar a tot i, per això, ha expressat la necessitat d’ampliar la plantilla.

El tercer i darrer pilar, ha explicat, ha de ser la pròpia actuació del comú a l’hora de netejar els carrers. “Cal fer-ho més sovint, tant la via pública com els pipicans”, ha afirmat. Al seu entendre, aquest increment d’activitat “no requereix una despesa molt elevada però eleva, i molt, la qualitat de vida del ciutadà”. Preguntat sobre si, a l’igual que defensa PS Independents, amb els urbans seria necessari incrementar els efectius del servei de neteja, Mañosas ha posat sobre la taula una reivindicació ja feta en vàries ocasions des de la minoria: la necessitat de realitzar un estudi per saber quin personal ha de tenir el comú per assumir els diferents serveis que presta i, amb el resultat a la ma, tirar endavant els edictes necessaris. 

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.