El PS demana que el Govern doni a conèixer els crèdits tous atorgats i refusats

Reiteren que que la informació pública ha d'estar subjecta a un règim de transparència.

La presidenta del Partit Socialdemòcrata (PS), Susanna Vela
La presidenta del Partit Socialdemòcrata (PS), Susanna Vela
La presidenta del Partit Socialdemòcrata (PS), Susanna Vela, insta el Govern a que faci públics els avals de les persones físiques i jurídiques que han sol·licitat els crèdits tous avalats per l'executiu, de la mateixa manera que es fa amb altres subvencions públiques. "Des del PS entenem que l'accés a la informació pública i la transparència de les administracions garanteix el rendiment dels comptes i la responsabilitat en la gestió pública.

"Demanem a l'administració que tingui un màxim compromís amb la transparència en un moment de crisi on s'estan gestionant molts diners. Entenem que és imprescindible aquesta transparència en la gestió de la crisi", ha explicat Vela en un comunicat.

Els socialdemòcrates recorden les declaracions fetes pel ministre portaveu el passat 27 d'abril, de no fer públiques les dades sobre la identitat de les empreses que s'acullen als ajuts econòmics en forma de crèdits tous ni la quantitat que percebran, i insisteixen que la informació pública ha d'estar subjecta a un règim de transparència.

En aquest sentit, el PS havia plantejat una esmena, rebutjada pels grups que donen suport a Govern el 27 d'abril al Consell General, on proposaven que, una vegada analitzades i resoltes les sol·licituds d'avals i d'ajuts financers per part d'empreses, autònoms i negocis, aquesta informació fos publicada al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA), com d'altra banda es publiquen els ajuts que dona Govern.

.

Comentaris (4)

Trending