El PS d'Andorra la Vella vol potenciar la Comella com una zona residencial i de turisme de natura

Comentaris

El PS d\'Andorra la Vella vol potenciar la Comella com una zona residencial i de turisme de natura
El PS d\'Andorra la Vella vol potenciar la Comella com una zona residencial i de turisme de natura

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol potenciar la zona de la Comella com un espai residencial i destinat especialment per al turisme de natura a Andorra la Vella. D'aquesta manera, l'alberg en podria ser l'epicentre i, la voluntat de la candidatura, seria totalment incompatible amb la possibilitat d'ubicar a la zona un heliport. La formació s'oposa a aquesta possibilitat.

La candidatura de PS Independents d’Andorra la Vella vol potenciar i promocionar l’alberg de la Comella ja que, actualment, es troba “infrautilitzat”. Així ho ha explicat el número 9 de la llista socialdemòcrata a la capital, Carles Blasi, durant una visita que tant ell com les caps de llista, Dolors Carmona i Lídia Samarra; i els números 4 i 6, Sergi González i Clara Vives, han realitzat a la instal·lació. 

El candidat ha posat en relleu la bona situació de l’alberg ja que, malgrat estar relativament proper al nucli urbà de la capital, està al mig d’un espai natural com és la zona de la Comella. “Volem promocionar-lo, tant l’alberg com el seu entorn”, ha avançat, tot remarcant que “hi ha una sèrie de camins que s’han d’arreglar i senyalitzar per potenciar la zona”. En aquest sentit, ha recordat que “molts cops es té la imatge d’Andorra la Vella com a un lloc només urbà i, com passa a altres parròquies, també tenim natura”. 

En ser preguntat pel fet que la comunicació amb el centre no és la més idònia, Blasi ha admès que s’hauran de buscar mesures per millorar-la. Una opció seria “mirar de flexibilitzar les freqüències del bus comunals en funció de l’ocupació” però també ha apuntat que “moltes vegades veus la gent que puja o baixa per la carretera” i, en canvi, “ho podrien fer pels camins si estiguessin en bones condicions”. 

En concret, la voluntat és “donar a conèixer més” no només l’alberg de la Comella sinó “tot l’entorn”, com ara les instal·lacions esportives dels Serradells, ben condicionades per la realització d’estades per part de clubs estrangers, o el propi entorn natural. 

Blasi ha recordat que són uns terrenys molt propers a la instal·lació els que el comú liderat per la Coalició d’Independents de Jordi Minguillon va oferir al Govern de Demòcrates per Andorra per ubicar el futur heliport nacional, una possibilitat amb la que la candidatura de PS Independents es mostra totalment contrària “pels perjudicis que suposaria pels veïns”. I seria l’alberg, justament, “el que portaria més les molèsties”. Per tant, ha remarcat, els plans amb la residència són un altre argument més per no permetre la construcció de la infraestructura de transport aeri. “Si volem potenciar-ho com a zona de descans i tranquil·la, és evident que [amb l’heliport] no seria així”, ha comentat.

Comentaris

Trending