El PS culpa l'opacitat demòcrata d'alguns dels conflictes que s'han viscut a Escaldes

Comentaris

El PS culpa l\'opacitat demòcrata d\'alguns dels conflictes que s\'han viscut a Escaldes
El PS culpa l\'opacitat demòcrata d\'alguns dels conflictes que s\'han viscut a Escaldes

El número dos de la candidatura del Partit Socialdemòcrata (PS) a Escaldes, Aleix Mañosas, ha acusat la majoria demòcrata actual d'haver fomentat diversos conflictes i desavinences a la parròquia per la seva manca de diàleg. Per haver estat "un comú totalment opac". Davant d'això, Mañosas s'ha compromès a dur la transparència al més alt nivell en cas d'un triomf de la llista que lidera juntament amb Cèlia Vendrell. Els socialdemòcrates volen fomentar una corporació més propera al ciutadà, que faciliti la participació. En aquest marc, una de les iniciatives que es vol dur a terme és implantar la figura del conseller de barri, per fer que la informació arribi de forma més àgil als ciutadans.

L’actual conseller escaldenc és plenament conscient de les mancances en transparència que presenta l’actual majoria demòcrata. “Aquests quatre anys hem trobat un comú totalment opac”, ha denunciat Mañosas, que ha deixat clar que, en cas d’assolir el consolat, la situació canviarà radicalment perquè “nosaltres apostem per ser transparents”. I això passa pel fet que “es faciliti directament la informació als treballadors i als ciutadans” sense necessitat que aquests l’hagin de reclamar. “Quan es dóna informació si es demana no és ser transparent, és complir el que diu la llei”, ha apuntat.

Entre les mesures previstes per millorar la transparència del comú escaldenc hi ha la de publicar els sous dels mandataris comunals i dels càrrecs de confiança així com fer que els comptes de la corporació siguin el màxim d’accessibles sense necessitat de fer difícils recerques a la web oficial de la corporació. “Els diners són del ciutadà, no del comú”, ha afirmat. En aquest sentit, Mañosas ha explicat que, al llarg del mandat que ara finalitza, hi ha nombrosos exemples on la manca de transparència i comunicació de la corporació ha generat polèmiques que es podrien haver evitat. I, fins i tot en massa ocasions, problemes judicials. El número 2 de la llista de PS Independents ha recordat els casos del grup d’opositors a Vivand o dels urbans. “El que no has de permetre és arribar a la Batllia per tenir un diàleg amb el ciutadà. No pots estar imposant-ho tot”, ha lamentat.

Mañosas també ha explicat vàries de les propostes que la candidatura ha incorporat al programa per fomentar la implicació de la ciutadania. És el cas dels pressupostos participatius o de la figura del conseller de barri. “Serà la persona que estengui els ponts, que acosti molt més el comú al ciutadà”, ha definit, tot argumentat que “encara que ara sembli proper, encara està massa lluny” i, per tant, “cal acostar encara més la informació al poble”.

Comentaris

Trending