El PS aposta per un nou sistema d'assignació d'ajuts socials a Encamp

Comentaris

El PS aposta per un nou sistema d\'assignació d\'ajuts socials a Encamp
El PS aposta per un nou sistema d\'assignació d\'ajuts socials a Encamp

La llista sociademòcrata d'Encamp pretén posar en marxa un nou sistema d'atorgament d'ajuts socials. El número quatre de la candidatura del PS Independents encampadans, Jordi Torné, ha anunciat que es recuperaran algunes subvencions i que suprimiran criteris com els llindars. "Hi estem en contra. No veiem bé que els ciutadans hagin d'aportat papers perquè, com a servei públic, tothom hi té dret". Els candidats encampadans també han exposat aquest dijous alguns elements del seu programa destinat als joves. Una de les propostes és crear un espai per al jovent al Pas de la Casa.

El candidat ha criticat l’actual sistema, que obliga la família que vol l’ajut a demostrar que els seus ingressos no superen un llindar. “No estem d’acord amb que qui necessita aquestes ajudes hagi de picar a la porta de Socials i aportar documentació per accedir-hi”, ha indicat, tot qualificant aquesta forma de procedir com a “gens coherent” i advertint que “qui queda just per sota del barem tampoc pot accedir a la subvenció i, per tant, al servei públic”. L’objectiu de PS Independents és “recuperar el sentit de la paraula servei públic que s’ha perdut amb DA”. Un exemple per aconseguir-ho serà, en cas de victòria electoral el proper dia 13, la recuperació de la subvenció de l’acompanyament als infants d’entre tres i sis anys. “Estem en contra dels llindars i no veiem bé que els ciutadans hagin d’aportar papers perquè, com a servei públic, tothom hi té dret”. 

Pel que fa al col·lectiu de joves, la candidatura de PS Independents també aporta diferents iniciatives. Una d’elles és la instal·lació d’un espai jovent al Pas de la Casa. “Aquest servei ara no existeix i els joves del Pas hi tenen dret. És important que tinguin un lloc on intercanviar experiències i parlar entre ells”, ha defensat Torné. El candidat també ha avançat la creació d’un Consell de Joves de la parròquia que els faciliti la presentació de les seves propostes i problemàtiques davant els responsables comunals. “Serà un espai on podran explicar els seus neguits i els polítics, així, podrem ser més eficaços a l’hora de respondre les seves necessitats”, ha explicat Torné, que també ha apuntat la idea de facilitar l’accés al col·lectiu als espais comunals per poder realitzar diferents tipus d’activitats. Per a la candidatura de PS Independents és important dialogar aquest part de la societat que “té neguits i està enfadada” perquè “no se’ls ha escoltat”.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.