El PS aposta per reformar les avingudes Joan Martí i François Mitterrand d'Encamp amb contribucions especials

Comentaris

El PS aposta per reformar les avingudes Joan Martí i François Mitterrand d\'Encamp amb contribucions especials
El PS aposta per reformar les avingudes Joan Martí i François Mitterrand d\'Encamp amb contribucions especials

La candidatura socialdemòcrata encapçalada, a Encamp, per Joan Sans i Pere Marsenyach, apostarà perquè els propietaris d'immobles a les avingudes Joan Martí i François Mitterrand facin contribucions econòmiques especials per facilitar la reforma dels dos cèntrics vials. L'objectiu és embellir aquestes dues artèries principals encampadanes i, juntament amb la facilitació d'avantatges fiscals, mirar de fer reviscolar l'activitat econòmica i comercial en unes zones que, malgrat la seva centricitat, han perdut embranzida.

PS Independents aposta de forma ferma per la reactivació econòmica i comercial del poble d’Encamp. Així ho ha explicat el número 8 de la candidatura, Eduard Ricard Garcia, durant la visita que ha fet, acompanyat pels caps de llista, Joan Sans i Pere Marsenyach, i el número 7, Joan Solsona, a l’avinguda Joan Martí, on hi ha una llarga llista de locals buits. García, justament davant d'un d’aquests espais sense ús, ha lamentat que “l’arteria principal d’Encamp” sigui l’exemple perfecte de “la nul·la reactivació econòmica que ha impulsat DA” i ha desgranat les propostes que el programa de PS Independents incorpora per donar un tomb a aquesta preocupant situació. La idea és “incentivar l’obertura de nous comerços amb avantatges fiscals per als nous empresaris que es vulguin instal·lar a Encamp”. Una altra mesura seria reduir o suprimir, en segons quins casos, l’impost d’inquilinat per afavorir el lloguer de molts dels locals actualment sense utilitzar. En aquest darrer àmbit, també es vol “parlar amb els propietaris” perquè acceptin rebaixar el cos de l’arrendament d’aquests immobles

Des de la candidatura, però, es té clar que també cal donar un impuls a unes avingudes, la de Joan Martí i la de François Mitterrand, que fa temps que reclamen una millora i un embelliment. La proposta de la llista de PS Independents passa per “buscar conjuntament amb els comerciants, els veïns i els propietaris les fórmules per rehabilitar la zona i que el projecte sigui com ho vulguin fer ells”. En aquest sentit, també s’aposta perquè hi hagi una contribució econòmica dels propietaris, com ja es va fer en el seu dia amb el carrer Major del Pas de la Casa. “Els portarem el projecte i parlarem de quin pressupost pot aportar el comú i quina part poden aportar ells”, ha avançat Garcia, que ha refermat la voluntat de “fer tots els esforços possibles perquè la parròquia tingui de nou vida”.

Comentaris

Trending