El Moneyval prepara amb els 'subjectes obligats' la transcendent visita de la tardor

Comentaris

Aprovat alt del Moneyval a una Andorra que s\'haurà de calçar el 2017
Aprovat alt del Moneyval a una Andorra que s\'haurà de calçar el 2017

El Moneyval comença a preparar la nova avaluació del país que de manera formal té previst dur a terme durant el tercer trimestre d’aquest any. Diversos avaluadors d’aquest organisme depenent del Consell d’Europa que ja han participat en l’anàlisi d’altres països al mateix nivell que s’hi veurà ara analitzat el Principat han estat dijous i divendres al país informant als subjectes obligats de com hauran d’afrontar l’avaluació.

El Centre de Congressos d’Andorra la Vella ha acollit les reunions de treball a porta tancada en què hi han participat, aproximadament, mig centenar de persones. A banda dels avaluadors que són els que exposen ‘les matèries’, hi han pres part com a receptors de la informació representants del sector financer, del sector immobiliari, del món de les asseguradores o de joiers. També del món policial i judicial. 

La propera avaluació es considera una de les més complexes a les quals es veurà enfrontada Andorra. Els canvis estructurals quant al model econòmic i fiscal enllaçat amb la crisi de Banca Privada d’Andorra (BPA) posaran aprova el Principat. El Moneyval vol analitzar exactament si el país en el seu conjunt i, especialment, les institucions que han de liderar el procés han fet els deures per homologar-se a les normatives internacionals de bones pràctiques.

Comentaris

Trending