El Govern treballa en l'elaboració d'una llei 'antihackers'

Comentaris

El Govern treballa en l\'elaboració d\'una llei \'antihackers\'
El Govern treballa en l\'elaboració d\'una llei \'antihackers\'

El Govern prepara una llei ‘antihackers’. Aquesta és una de les conclusions de la compareixença al Consell del ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, per explicar als integrants de la comissió legislativa de Política Territorial i Urbanisme alguns dels detalls de les diverses incidències que han afectat Andorra Telecom el darrer mes. Alcobé, en tan què ministre, presideix el consell d’administració de la companyia pública.

De la futura legislació n’han transcendit pocs elements. D’una banda, perquè el treball estaria en una fase molt embrionària. De l’altra, per no donar pistes als rivals, és a dir, als pirates informàtics. A manca de més dades, es fa difícil pensar com es pot legislar contra uns atacs que, entre altres coses, el que pretenen és, per sobre de tot, saltar-se normes i controls i protocols de seguretat. En aquest sentit, el que potser sembla que sí que podria ser més efectiu és un increment de la inversió, també anunciat, per tal de dotar Andorra Telecom de més mitjans.

Alcobé, durant la compareixença, hauria reconegut una part de culpa de la companyia en les incidències encetades el 20 de juny. De fet, la primera gran avaria d’aquest cicle que està afectant força notablement un nucli ‘dur’ de clients i usuaris força destacat va ser producte d’una errada en la fase final de la implementació d’uns nodes nous. L’operació va haver de fer marxa enrere. El ministre hauria reconegut durant la compareixença que probablement s’ha volgut anar més de pressa del que tocava en la implantació de la fibra i això està suposant inconvenients que sense tanta celeritat potser s’haurien pogut minimitzar.

Comentaris

Trending