El Govern s'inclina per no retornar cap euro dels abonaments del transport escolar

Jover explica que Educació "valora" la mesura, però dona a entendre que s’inclinen cap el ‘no’ perquè “és un servei que ja està altament subvencionat”

-
-

El ministeri d’Educació està avaluant si es tornarà part dels diners pagats per les famílies a inicis del curs pels abonaments del transport escolar, per compensar el fet que, per ara, no s’han utilitzat durant gairebé dos mesos a conseqüència del tancament dels centres educatius decretat arran de l’esclat de la crisi del coronavirus. El portaveu de l’executiu, Eric Jover, ha donat a entendre, però, que sobre la taula hi ha la possibilitat de no fer cap retorn, ja que és un servei “altament subvencionat”. El que ja està decidit és que, de cara al curs vinent, no hi haurà un increment de les tarifes.

De fet, la sessió de Govern celebrada aquest dimecres ha servit, entre altres coses, per aprovar els nous preus i l’inici del període de sol·licitud dels nous abonaments, tant pel que fa al carnet de transport escolar com al bus lliure. I s’ha optat per congelar-los. Per tant, el carnet de transport escolar seguirà costant 107,88 euros en el cas d’un viatge diari i 215,76 en el cas de dos, mateix cost del Bus Lliure. Els tràmits que s’hagin de fer es podran realitzar de forma telemàtica, a través de la web Infoeducació.

Preguntat sobre si sobra la taula hi ha la possibilitat que les famílies recuperin part del que es va pagar per l’abonament actual, tenint en compte que no s’ha pogut fer servir des del 13 de març, Jover ha indicat que “s’està valorant”, però ha donat a entendre que una possibilitat factible és no fer cap reemborsament. “Cal recordar”, ha justificat, “que és un servei que està altament subvencionat, gairebé al 80%”. En el cas del Bus Lliure, però, aquest percentatge baixa a tot just el 50%.

La reunió de Govern també ha servit per aprovar la creació d’un comitè interministerial d’experts amb representants d’Educació, Salut i Funció Pública. La seva funció serà “prendre en consideració els requisits per a la reobertura efectiva de les escoles, amb l’objectiu de garantir seguretat d’alumnes i adults que participen en el procés educatiu”. Això sí, per ara no hi ha data fixada de retorn, decisió que s’adoptarà en funció de l’evolució de les dades de l’epidèmia de coronavirus. L’òrgan haurà de preparar “una guia de requisits” i, després, “es mantindrà diàleg amb els tres sistemes perquè cadascú el pugui personalitzar”.Estalvi de quotes pels infants inscrits a Esports Extraescolars

Amb el transport no és segur encara que hi hagi cap retorn de diners. En canvi, els pares que sí que s’estalviaran una quota, la del darrer trimestre són els qui tinguin els fills, d’entre sis i nou anys, inscrits a les activitats d’Esports Extraescolars. Les darreres setmanes, els alumnes han pogut gaudir del servei de forma telemàtica. Ara, el Govern ha decidit que aquells infants que no hi participaven puguin tenir accés igualment a les activitats que s’ofereixen per internet. Per fer-ho hauran d’omplir el formulari de la web Infoeducació.

Comentaris (2)

Trending