El Govern considera que la Cambra ha de continuar liderant el projecte d'aeroport

Es valorarà amb la plataforma la idoneïtat de l'heliport a les Tressoles

El ministre portaveu Eric Jover abans de la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre portaveu Eric Jover abans de la roda de premsa d'aquest dimecres.
El Govern considera que la Cambra ha de continuar liderant el projecte d'aeroport a Grau Roig amb la supervisió dels ministeris corresponents. Així ho ha dit aquest dimecres el ministre portaveu, Eric Jover. La setmana passada es van presentar els primers estudis i ara falten els d'impacte ambiental i sonor. "És un tros de camí que hem de fer junts", ha dit Jover.

El ministre portaveu, Eric Jover ha recordat que el Govern va encomanar a la Cambra de Comerç l'estudi de viabilitat d'un aeroport en territori andorrà. Els primers estudis es van presentar la setmana passada i, segons Jover, "tots semblen positius", Ara falten els d'impacte ambiental, sonor i, sobretot, el de viabilitat econòmica d'un projecte que estaria entre els 500 i els 700 milions d'euros com va anunciar el president de la Cambra, Miquel Armengol, Aquest és un aspecte, en opinió de Jover, que "s'haurà d'analitzar acuradament".

Jover, per la seva banda, considera que el Govern i la Cambra "han de fer un tros de camí junts" i que l'entitat ha de continuar liderant el projecte amb la supervisió dels ministeris corresponents. El ministre també s'ha referit a l'heliport com "una infraestructura positiva pel país que s'hauria de desenvolupar".

El Govern està a l'espera d'uns informes tècnics. "Quan els tinguem contactarem amb la plataforma que s'oposa a la instal·lació i valorarem amb ells la idoneïtat de l'heliport a les Tressoles".

D'altra banda, Jover s'ha referit a la pressió fiscal que s'ha situat al 25% i ho ha analitzat des d'una òptica positiva. "Vol dir que estan millorant els beneficis de les empreses. I una part rellevant de la pressió fiscal és assumida per les persones que ens visiten". El ministre també ha fet esment a que "tenim tipus fiscals competitius".

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending