El Govern admet que cal ser “més rigorosos” amb els processos de selecció de personal

Jover atribueix a “un error de forma” el fet d’haver de repetir les entrevistes pel psicotècnic del concurs per a nous bombers

Éric Jover, durant la roda de premsa.
Éric Jover, durant la roda de premsa.

Plou sobre mullat. Els problemes sorgits amb el procés de selecció de nous efectius per al cos de bombers són només la darrera polèmica que ha esquitxat el Govern vinculada a procediments d’aquest tipus. Només cal recordar la repetició, via sentència judicial, d’un dels concursos per incorporar nous docents al departament d’Educació. Davant aquesta realitat, el ministre portaveu, Èric Jover, ha admès que, de cara al futur, els tocarà ser “cada cop més rigorosos”  a l’hora de llençar i vehicular aquestes convocatòries per a la incorporació de nou personal públic.

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, Jover ha confirmat que una de les proves del concurs per seleccionar nous bombers s’haurà de repetir. En concret, l’entrevista per al psicotècnic que, en no poder desplaçar-se al país la persona de l’empresa subcontractada que les havia de dur a terme, es van fer via Skype. “És un error de forma i s’ha decidit tornar-la a fer tal com estava previst al plec de bases”, ha comentat. És a dir, de forma presencial i, també, en català. “Exigim que es facin en la llengua del país”, ha manifestat, davant el fet que l’accent menorquí de l’entrevistador va fer que, finalment, algunes de les converses s’acabessin fent en castellà.

Tot i això, el portaveu de l’executiu ha volgut matisar que el problema de forma no havia d’afectar en res al resultat del concurs. I és que, ha assegurat, els resultats “han d’arribar al comitè de selecció que és qui els agrupa i pren la decisió”. Sobre la possibilitat que representants dels sindicats puguin participar en aquest organisme, ha obert la porta a què sigui realitat, tot recordant que la llei del cos d’Educació ja la contempla “en qualitat d’observadors”.

Ara bé, el que no ha pogut negar és que no és pas el primer problema que sorgeix sobre un procés d’aquest tipus. Per això, ha reconegut que, de cara al futur, “haurem de ser cada cop més rigorosos”. Malgrat això, ha lamentat que ha qualificat “d’un increment de la judicialització” d’aquestes situacions, ja que “processos que sempre s’havien fet d’una mateixa manera, de cop, es generen dubtes i hi ha noves interpretacions”.

La caserna de bombers de Santa Coloma.

Relacionat

El concurs per seleccionar nous bombers encén el cos

Comentaris (8)

Trending