El fitxatge de l’home que ‘va fer net’ a MoraBanc posa els pèls de punta a la plantilla de Vall Banc

L’entitat aixoplugada per JC Flowers incorpora l’alemany Mike Manfred Saur i preveu un pla de reajustament de personal, que ha estat convocada de manera extraordinària a un hotel de la capital dissabte

-
-
Les arenes són movedisses a Vall Banc. Les sortides fulminants del director financer i el màxim responsable dels serveis centrals, però, sobretot l’encara més recentment decidida incorporació de qui fins abans de l’estiu va ser el sotsdirector general d’operacions a MoraBanc està fent estralls en l’entitat aixoplugada pel fons voltor americà JC Flowers. Mike Manfred Saur va ser qui a MoraBanc va liderar una campanya molt notable de baixes.

Encara que no s’ha comunicat oficialment, Vall Banc estaria immers en un pla de reajustament o reestructuració que podria comportar alguna sortida més més enllà de la de Cándido Romero i Josep Antoni Juste. Justament, Manfred Saur vindria a substituir orgànicament el fins ara director dels serveis centrals, i antic càrrec en diferents àrees tant a Andbank com a Banca Privada d’Andorra (BPA). Amb l’ascens de Gerard Albà com a màxim responsable executiu del dia a dia de l’entitat s’estan fent algunes reorientacions en el projecte. De fet, s’hauria justificat la sortida de Romero i Juste, que va sorprendre bona part del personal, pel fet de no estar alineats amb el projecte.

La nova reformulació del projecte està previst que s’exposi a la plantilla aquest dissabte en una trobada extraordinària de treballadors que s’ha programat en un luxós hotel d’Andorra la Vella i que s’ha dissenyat com una mena de jornada de convivència. El fet que s’hagi fet l’esmentada convocatòria just després de la sortida de dos alts càrrecs i de l’anunci de la incorporació de Manfred Saur ha generat molta estupefacció que, en molts casos, s’està convertint en temor. Hi ha preocupació perquè els canvis en la direcció no acabin comportant noves baixes.

De fet, el nou càrrec de l’entitat, el va incorporar deu fer uns tres anys MoraBanc per donar-li màniga ampla en matèria de recursos humans. De fet, Manfred Saur va liderar una campanya molt notable de baixes a l’entitat blava sota diversos formats: acomiadaments forçats, acomiadaments pactats, prejubilacions… Amb posterioritat va passar a la sotsdirecció general d’operacions i abans de l’estiu es va acordar la seva sortida de MoraBanc. El bancari, però, d’origen alemany i que va aterrar al Principat des d’Espanya es mantenia residint al país.

Etiquetes

Cándido Romero (esquerra) i Josep Antoni Juste.

Relacionat

Vall Banc fulmina el director de finances i riscos i el de serveis centrals
-

Relacionat

MoraBanc sacseja la seva cúpula i ‘talla’ un director general adjunt i dos subdirectors

Comentaris (2)

Trending