El fins ara director de BPA Assegurances fitxa com a cap de finances de la Massana

Comentaris

El fins ara director de BPA Assegurances fitxa com a cap de finances de la Massana
El fins ara director de BPA Assegurances fitxa com a cap de finances de la Massana

El fins ara director de BPA Assegurances, Marc Juan, encapçalarà des d’aquest dimarts el departament de Finances i Pressupost del comú de la Massana. Era una plaça que estava vacant i que vista l’evolució normativa i el volum de feina que genera l’àrea, la corporació liderada per David Baró ha decidit cobrir. Juan s’incorpora com a càrrec de confiança i el seu lloc de treball va lligat a l’actual mandat. L’economista ja havia tingut experiència en l’àmbit de l’administració pública. Va ser assessor de Pere López quan aquest va ser ministre de Finances i Economia amb el Govern del Partit Socialdemòcrata (2009-2011).

Com a comandament designat per l’AREB, i procedent del departament d'auditoria de BPA (prèviament, per exemple, havia estat l'encarregat de desplegar l'entitat a l'Uruguai), Juan ha participat en diferents de les darreres reunions preparatòries per a l’eventual venda de Vall Banc. Feia algunes setmanes que se sabia que l’economista tenia previst deixar l’entitat però no n’havia quedat clar la destinació. Les converses i negociacions amb el comú de la Massana s’han dut a terme amb la màxima discreció. Segons les fonts consultades, s’ha valorat estrictament el currículum de l’interessat.

Fins ara, era l’interventor juntament amb el personal del departament de finances qui coordinava la feina que es fa en aquesta àrea comunal. Però la corporació presidida per David Baró i Raül Ferré ha optat per reforçar el departament amb un responsable que haurà de traçar molt clarament el camí que marca la llei que estableix la sostenibilitat de les finances públiques, altrament coneguda popularment com la ‘regla d’or’. De fet, la mateixa normativa imposa unes obligacions i responsabilitats als interventors que, en certa manera, les fa incompatibles amb el fet de dirigir, alhora, les finances i el pressupost d’una institució pública, d’un comú en aquest cas.

Des de la Massana es valora molt positivament la incorporació de Juan. Es considera un bon fitxatge. I encara més després de la ‘retirada’ del qui els dos darrers mandats havia estat el conseller delegat de les finances comunals, un Miquel Llongueras amb altíssima experiència en el sector. No en va va ser durant molts anys el director del departament de pressupost del Govern.

Comentaris

Trending