El degoteig de baixes voluntàries o pactades a BPA es reactiva

Comentaris

Mitja dotzena d'empleats de Banca Privada d'Andorra (BPA) han decidit plegar voluntàriament durant el que portem de febrer. Després de setmanes de fre en el degoteig de baixes, els 'abandonaments' s'han reactivat. La meitat de les baixes haurien estat a cost zero per a l'entitat i l'altra meitat haurien arribat a un acord amb els administradors del banc intervingut i l'AREB. Segons les fonts consultades, en aquest darrer cas hi hauria tres gestors que estaven suspesos de feina però no de sou pel fet de trobar-se encausats en el marc de la causa judicial que dirigeix la batlle Canòlic Mingorance.

El nombre de baixes que hi ha hagut en la plantilla des que va esclatar la crisi, el 10 de març passat, és molt notable. Malgrat que mai no s'han donat xifres oficials, al voltant del 40% dels treballadors que execien a BPA el 9 de març en l'actualitat ja han abandonat la nau. Una part dels empleats que han plegat han estat absorbida per altres entitats del sector al Principat mateix. També hi ha hagut alguns dels professionals que han causat baixa que han optat per ofertes a l'estranger.

A banda dels gestors que haurien pactat la seva sortida després d'una negociació amb l'AREB, les altres baixes haurien afectat els departaments de mercats financers, d'assessoria jurídica i l'oficina de la Massana, segons les fonts. Els mateixos consultats no han descartat que hi pugui haver algunes baixes més en els propers dies. El cansament i derrotament és molt significatiu entre el personal que encara queda al banc. Malgrat l'aparent 'tranquil·litat' per la manca de moviments els darrers dies, els treballadors estan a l'expectativa de la resolució de l'afer.

Un dels neguits que hi ha és sobre els treballs fets per PricewaterhouseCoopers (PwC). El treball fet per la consultora, i que el ministre portaveu, Jordi Cinca, va donar pràcticament per conclòs, hauria de permetre dimensionar Vall Banc i, en conseqüència, també el nombre de treballadors que fan falta. I el que fan falta per continuar fent-se càrrec de BPA. Aquests darrers dies, a banda dels pocs consultors de PwC que encara queden a les instal·lacions del banc, s'hi han afegit d'altres especialistes de KPMG. En aquest cas s'haurien traslladat al Principat per dur a terme treballs d'implementació i aplicació de les mesures vinculades als canvis introduïts per FATCA.

 

 

 

 

Comentaris

Trending