El conveni de retorn del Prat Gran inclou una clàusula per si el nou comú vol tornar a negociar la compra

Corporació i Casa Areny signen l’acord que dona temps fins al juny per tornar el terreny en el seu estat original i, després, la propietat tirarà endavant les obres d’urbanització

Imatge recent del Prat Gran.
Imatge recent del Prat Gran.

El comú d’Encamp i la Casa Areny, propietaris dels terrenys on encara s’ubica el Prat Gran, han tancat el conveni que regularà la sortida ordenada de la corporació de l’espai. El document, signat aquesta setmana, incorpora, però, una clàusula per la qual la corporació que surti de les eleccions comunals del 15 de desembre tindria l’opció de reprendre les negociacions per a una hipotètica compra de la parcel·la, ara descartada per l’equip de govern actual.

Aquesta setmana, comú i propietat han tancat el conveni que ha de desplegar les condicions sota la qual s’anirà desallotjant el terreny, després que l’actual majoria acordés no tirar endavant la compra de tres de les quatre parcel·les de l’espai. Entre altres coses, el document marca que la corporació disposarà d’un termini de vuit mesos per retornar el parc a Casa Areny en el seu estat natural. És a dir, que, tal com ja s’havia anunciat, haurà de derruir totes les edificacions –el templet, el restaurant i les dependències de policia i urbans-, entre altres actuacions. Aquest termini finalitzaria el juny.

La gran novetat del conveni, segons ha pogut saber Altaveu, és la incorporació d’una clàusula que, a efectes pràctics, faria que encara hi hagi una possibilitat, ni que sigui mínima, de fer marxa enrere i mantenir el Prat Gran. Així, s’especifica que si el comú que sigui escollit en les eleccions del 15 de desembre vol canviar la decisió, hi haurà la possibilitat d’obrir de nou negociacions amb Casa Areny sempre que les dues parts hi estiguin d’acord. Això sí, haurien de ser ràpides, ja que el termini per abandonar el terreny seguirà corrent.

Els vuit mesos de marge, de fet, ja estan comptant, perquè van iniciar-se a inicis de mes. Per tant, al juny s’hauria de lliurar el terreny en les seves condicions originals. Això implica que el comú haurà, primer, de contractar la realització d’un projecte per a l’enderrocament de les estructures exigents i altres actuacions necessàries, i, després, licitar i adjudicar els treballs. L’actual zona lúdica romandria encara oberta fins febrer.

Fonts properes a la propietat han explicat a Altaveu que la intenció és avançar, un cop es recuperi el terreny, amb la seva urbanització, seguint el que està establert al POUP –per exemple, amb l’obertura d’un nou carrer entre l’inici de l’avinguda Príncep Benlloch (al costat del Roc Arnau) i l’actual sortida del Prat Gran que cau just al davant de l’inici del passeig de l’Alguer. De fet, ja es treballa per presentar el projecte al comú amb l’objectiu de tenir aquests treballs enllestits durant el primer semestre del 2021.

Etiquetes

Comentaris

Trending