El col·lectiu LGTB es constituirà en associació

Durant la Pride del 29 i 30 de juny es vendran polseres per pagar els costos que tindrà la posada en marxa

La presidenta d'Stop Violències, Vanessa Mendoza,  Anna Aguareles, de @Gaysper_and , i el DJ i promotor de La Sal, John Holt durant la roda de premsa
La presidenta d'Stop Violències, Vanessa Mendoza, Anna Aguareles, de @Gaysper_and , i el DJ i promotor de La Sal, John Holt durant la roda de premsa
La primera Pride Andorra que es farà els dies 29 i 30 de juny servirà per recaptar fons per pagar les despeses que tindrà la constitució en associació del col·lectiu LGTB. Es vendran polseres a tres euros. La Pride ha canviat la desfilada per una festa a la discoteca La Sal i un acte la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany amb contacontes,  pintacares, les actuacions dels Castellers d'Andorra i de  TC  Dansa, i la lectura del manifest per part de persones del col·lectiu trans. Les activitats s'han presentat aquest dijous a Andorra la Vella.

El col·lectiu LGTB (lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals) d'Andorra es constituirà en associació i aprofitarà la celebració de la primera Pride Andorra, els dies 29 i 30 de juny, per tenir visibilitat i per recaptar fons amb la venda de polseres a tres euros. El que es recapti servirà per pagar les despeses de la formalització de l'entitat i per projectes d'Stop Violències. La Pride se celebra amb una desfilada, i aquesta era la primera idea dels organitzadors a Andorra però com reconeix Vanessa Mendoza de Stop Violències "tot i la col·laboració del comú d'Andorra la Vella aquest any ens hi hem agafat una mica tard. Esperem que l'any proper ens ho posem abans".

Ara, les activitats es faran durant dos dies. El dissabte 29 hi haurà una festa nocturna a la discoteca La Sal amb dos discjòqueis, un punt de venda de polseres i un espai lila  d'Stop Violències i el diumenge 30, la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany acollirà contacontes,  pintacares, les actuacions dels Castellers d'Andorra i de  TC  Dansa, i la lectura del manifest per part de persones del col·lectiu trans.

La Pride  vol ser una festa pedagògica de defensa dels drets humans i servirà per donar suport a persones transsexuals que estan trobant dificultats per poder portar a terme el procés de reassignació de gènere. Vanessa Mendoza ha dit que serà una ocasió perquè es pugui demostrat "que hi ha més formes d'estimar que  l'heteronormativa". Els actes tenen el suport del moviment Friday For Future i del col·lectiu hippy d’Andorra.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending