Vilarrubla defensa la suspensió de les POB com l’opció “més equitativa i coherent”

La ministra assegura que es va consultar la mesura “amb qui té la competència tècnica” i no amb professors o alumnes perquè “seria posar-los una responsabilitat que no els pertoca”

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, durant una compareixença.
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, durant una compareixença. ARXIU / SFGA

La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, ha defensat la decisió de suspendre les Proves Oficials de Batxillerat (POB) com a la més “equitativa i coherent” donada la situació provocada per la crisi del coronavirus. També ha assegurat que va ser consultada “amb qui té la competència tècnica” dels exàmens i que no es va fer ni amb professorat ni amb alumnat perquè “hagués estat posar-los en una responsabilitat que no els pertoca”.

La titular d’Educació ha respost a les preguntes formulades des del grup socialdemòcrata, que ha lamentat “la manca de diàleg” amb què es va prendre la mesura de suspendre les POB. Vilarrubla ha argumentat que la decisió era “la més correcta, la més equitativa i la més coherent”, ja que permet situar tots els estudiants “en les mateixes condicions”.

A més, ha explicat que “vaig demanar tots els arguments tècnics i es van analitzar tots els escenaris possibles amb els pros i els contres de cadascun d’ells”. També ha defensat que sí que es van fer consultes, però a “qui té la competència tècnica a l’hora de dissenyar les proves i organitzar-les”. Ha admès que, en canvi, no es va parlar ni amb l’alumnat ni amb els professors. De fet, ni es va plantejar fer-ho, ja que “seria posar-los en una responsabilitat que no els pertoca”.

Des del PS, Pere López ha lamentat especialment la forma com es va acabar prenent la mesura. Ha criticat que no es fes cap consulta prèvia a la major part dels afectats que, a més, tot just es van assabentar de la decisió quan la van conèixer per “la roda de premsa”.

El president del grup socialdemòcrata, Pere López.

Relacionat

El PS retreu a Govern la manca de diàleg a l’hora de suspendre les POB

Vilarrubla també s’ha referit a la situació d’aquells alumnes de Formació Professional que no havien pogut fer les pràctiques per culpa del tancament de molts sectors d’activitat a conseqüència de l’esclat de la crisi del coronavirus. La ministra ha apuntat que els estudiants es podran incorporar als negocis que vagin obrint progressivament “sempre amb mesures de seguretat”. També ha indicat que “la Universitat d’Andorra acceptarà la preinscripció encara que facin les pràctiques més tard”.

La titular d’Educació també s’ha referit al comunicat crític fet públic pel Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP). “Sóc la primera sorpresa”, ha afirmat, tot assegurant que “he tingut una quinzena de converses amb la seva presidenta des que va començar el confinament”.

Comentaris (2)

Trending